Az SPD politikájáról

2019. február 24. 16:00

A jogos kritikát nem lehet úgy elhallgattatni, hogy a másképp gondolkodókat – mint engem – kizárják a pártból.

2019. február 24. 16:00
Thilo Sarrazin
Achgut

„Január 17-én csöngetett a postás, majd átadta Lars Klingbeil, az SPD főtitkárának levelét. Ahogy vártam, a pártból való kizárásomról szóló ismételten benyújtott indítványról volt szó. A főtitkár már december 20-án bejelentette a sajtónak, hogy megpróbálnak újra kizárni a pártból. A legutóbbi kizárási indítványnál, nyolc évvel ezelőtt Andrea Nahles volt a főtitkár. Ő kudarcot vallott akkor, és Lars Klingbeilnek sem fog jobban sikerülni, hiszen egy politikai párt nem igazságvizsgáló bizottság, amely egy szakkönyv tartalmáról, annak szerzőjéről ítélkezhet.

Az ismét benyújtott kizárási indítvány jól mutatja a szűkebb pártvezetés körében uralkodó kétségbeesés mértékét. A szövetségi felmérésekben az SPD hónapok óta 14-15 százalék között mozog, szinte egy szinten az AfD-vel, és az európai parlamenti választás időpontja (május 26.) egyre közeledik. Bármilyen alacsony is ez az érték, mindig egyre mélyebbre süllyed. A legfrissebb bajorországi felmérésben (Forsa Intézet) az SPD alulmúlja még a legutóbbi tartományi parlamenti választáson elért egyszámjegyű eredményét is, és jelenleg 6 százalékon áll.

Gerhard Schröder, volt kancellár néhány napja megpróbálta behúzni a vészféket és nyilvánosan kemény támadást intézett Andrea Nahles pártvezér ellen. Semmit sem ért a gazdasághoz, de még az öltözködéshez sem – kritizálta Schröder. Ez a pártvezetés azonnali tiltakozását váltotta ki. Az európai választás előtt Andrea Nahles biztosan nem fog megbukni, de kérdés: mennyi tekintélye maradt még?

(...)

A születésszámokban a hatvanas évek végén bekövetkezett törés óta ötven év telt el. Ebben az időszakban, húsz éven keresztül az SPD adta Németország kancellárját, harminc éven keresztül pedig a nyugdíjügyekért felelős minisztert. A párt ez idő alatt szinte semmit nem tett a születésszámok csökkenése ellen, most pedig jobban elfojtja a problémát, mint valaha.

Ehelyett asszisztáltak ahhoz, hogy megnyissák a határokat az alacsony képzettségűek tömeges bevándorlása előtt, ami ellen máig nincs semmilyen elképzelésük. Ezt a polgárok is észlelték, ezért is vonják meg bizalmukat attól az SPD-től, amely korábban még a kisemberek védőbástyájának számított. Ezt a bizalmat nem lehet rendszertelen, szociálisan igazságtalan, az adófizetők terhére osztogatott pénzjuttatásokkal visszaszerezni, és a jogos kritikát sem lehet úgy elhallgattatni, hogy a másképp gondolkodókat – mint engem – kizárják a pártból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2019. február 26. 20:56
Sarrazin, francia hugenották (üldözött protestánsok) leszármazottja. A német szociáldemokrata párt tagjaként a jó nevű közgazdász például a Deutsche Bundesbank igazgatótanácsában képviselte a pártját. Azután 2010-ben egyszerre jelent meg két, a hivatalos közvéleményben elszörnyedést kiváltó könyve. A Deutschland wird dümmer (Németország egyre butább lesz), illetve a Deutschland schafft sich ab (Németország leépíti magát) című könyveiben statisztikával alátámasztva bizonyította, hogy a bevándorolt törökök gyermekei milyen rosszul tanulnak, illetve, hogy a török családokban sokkal nagyobb a születési ráta , mint a németekben, ezért idővel a németek saját hazájukban egy iszlám ország kisebbségévé fognak válni. A 2018-ban megjelent Feindliche Übernahme: Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht (Ellenséges átvétel: hogyan akadályozza az iszlám a haladást, és hogyan fenyegeti a társadalmat.) Sarrazin könyvei milliós példányszámban jelennek meg. Például a Deutschland schafft sich ab, az 1945 óta legnagyobb példányszámú szakkönyv volt. Ez is bizonyítja, hogy a németek jelentős része nem híve a hivatalos migránsbarát politikának. Az pedig a sors "iróniája", hogy Sarazzin bár nem pénzszerzési szándékkal írja könyveit, azok mégis valóságos aranybányák a számára.
KannibálTatárÚr
2019. február 25. 09:46
A párt azonos elveket valló emberek gyülekezete. Ha vki más elveket vall, azt kizárják. Ez természetes. Nem természetes amikor pártok az államban - állami intézmények segítségével - ellehetetlenítik a más elveket vallókat. Ma Nyugaton ez történik.
Európai téridő
2019. február 25. 08:07
Elvtárstempó, drágalátos szocdem fritzek!
mzperixx
2019. február 24. 21:10
Az "Achse des Guten"-t (achgut) érdemesebb lenne gyakrabban szemlézni. A német médiatérben az értelemnek egyre kevesebb tere van. Ritka, üdítő szigetek az achgut, vagy a Tichys Einblick ( https://www.tichyseinblick.de ).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!