Magyarországon szolgált ügyvivő az amerikai külpolitika élén

2019. február 26. 12:14

Philip Reeker tapasztalt, több nyelven beszélő karrierdiplomata.

2019. február 26. 12:14
Panyi Szabolcs
Facebook

„Philip Reeker eddigi amerikai EUCOM-nagykövet lesz Wess Mitchell utódja ügyvivőként, miután az eddigi európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár lemondott, majd nem sokkal később a helyettese nyugdíjba vonult. (Mitchell volt az USA Magyarország-politikájának talán legfontosabb szereplője és a jelenlegi szorosabb kapcsolatok motorja.) Mivel ennek az államtitkári pozíciónak a betöltéséhez szenátusi jóváhagyás kell, és az eddigi gyakorlat alapján egy állandó utód megtalálása és beiktatási procedúrája elég hosszadalmas lesz, azzal lehet számolni, jó ideig Reeker lesz majd az amerikai Magyarország-politika fontos alakítója. Reeker tapasztalt, több nyelven beszélő karrierdiplomata. Magyarul is megtanult, a kilencvenes években és 2005-2007 között Budapesten is szolgált - akkor ügyvivőként. Macedónul is tud, 2008 és 2011 között Szkopjéban volt nagykövet. A magyar politikát és szereplőit személyesen is ismeri, Mike Pompeo február eleji budapesti látogatásán is tagja volt az amerikai delegációnak. Reeker január végén Budapesten Magyar Leventével is találkozott, amikor kisebb vita alakult ki köztük az akkor még bizonytalan magyar-amerikai védelmi megállapodásról, illetve Magyarország oroszbarát imidzséről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cga82
2019. február 28. 08:37
Örülsz, ugye?
zakar zoltán béla
2019. február 27. 08:35
Azt ne!
antioxi
2019. február 26. 18:22
Rábasztunk, megint!
komik
2019. február 26. 15:02
műltkor láttam az Allee-ban a Van Graafban vásárolni. Jól perkálhat a CIA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!