A Gillette álságos harca a férfiasság ellen

2019. február 01. 07:32

Jó lenne, ha léteznének férficsoportok, amelyek komolyan vennék, hogy a férfiasságot felszámolni elsősorban az ő felelősségük.

2019. február 01. 07:32
Halász Sári
Mérce

„A Gillette ’woke’ stratégiája pontosan azért működhet, mert a problémafelvetés létezik. Attól, hogy a kisfiúkat erőszakkal férfivá, vagyis a nők elnyomására neveljük, és ezek a férfiak aztán például szexuálisan zaklatják a nőket, férfiak és nők egyaránt szenvednek. Szerencsére léteznek férfiak nem is kis számban, akik beszélgetnek erről eleget ahhoz, hogy ez a reklám potenciálisan profitgenerálónak tűnjön a P&G számára, az már kevésbé szerencsés, hogy ezt az interneten hashtagekkel teszik.

Jó lenne, ha léteznének férficsoportok, amelyek nem ragaszkodnának a férfiassághoz és keresnék hiába a nem mérgező maszkulinitást, hanem komolyan vennék, hogy a férfiasságot felszámolni elsősorban az ő felelősségük. A saját és a nők érdekében is.

Nem marketingre, hanem mozgalomra van szükség. A maszkulinitás újrabrandelése nem elég. Ugyan elég sok nő a fél életét azzal tölti, hogy számára fontos férfiakat próbál rávenni, hogy azok fejezzék ki érzelmeiket, azért a fő célunk mégsem az, hogy a férfiak sírjanak, hanem hogy ne nyomjanak el minket. Az érzékeny maszkulinitás körülbelül annyira jó a nőknek, mint a barátságos gigavállalatok esélyegyenlőségi kampányai a világnak.

Éppen ezért nem bízhatjuk rá a Gillette-re ezt a feladatot. A férfiassággal a férfiaknak kollektíven kell megharcolniuk. Azok a nyilvánvalóan nagyon magányos férfiak, akik nem csoportos nemi erőszakra akarnak maszturbálni, uralkodni akarnak a partnerükön, nem akarnak eltávolodni a gyerekeiktől, sem természetesnek venni, hogy a férfiak agresszíven viselkednek egymással, és esetleg fontosabb nekik az, hogy a nők emberek, mint, hogy a férfiszocializációt elhagyni nagyon nehéz, keressék szépen meg egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schiffertzoltan
2021. november 29. 19:27
Ayaan Hirsi Ali: ". Amit néhányan „mérgező férfiasságnak” neveznek, mint például a határozottságot, a bátorságot, a lovagiasságot (kinyitni az ajtót egy nőnek), azt én egészséges férfiasságnak nevezem. Christina Hoff Sommers, aki jó barátom egyszer idézte Camille Pagliát miszerint „az építkezés az a férfiak költészete”. Van ebben valami. Az egészséges férfiasság jó a társadalom számára. Vannak emberek, akik szerint minden férfiasság mérgező, de szerintem az, ami férfivá tesz egy férfit az nem mérgező. A nők zaklatása, leuralása, lekicsinylése, eszköznek tekintése valóban mérgező, de én ezeket nem tekintem a jó értelembe vett férfiasság részének. Ma vannak aktivisták, akik tagadják, hogy bármilyen valódi különbség lenne a nők és a férfiak között, s ha mégis az mind valamifajta diszkrimináció következménye. Én ezzel nem értek egyet. A férfiak és a nők különbözőek. A szabad társadalmakban, a nők és a férfiak, ha az átlagot nézzük némileg más pályákat választanak. Egy egészséges társadalomnak mindkét nemre szüksége van, és a nőknek és a férfiaknak is szüksége van egymásra." https://neokohn.hu/2021/09/30/senkitol-nem-lehet-elvarni-hogy-integralodjon-a-nyugati-nihilizmusba-es-onutalatba-ayaan-hirsi-ali-a-neokohnnak/
virgo
2021. november 29. 13:48
Ez magyarul van?
Holczy
2019. február 02. 22:59
Őt biztosan az MTA által kidolgozott bölcsész képzésen fejlesztették nekünk!
Senki Alfonz
2019. február 02. 21:10
Igaz a csajra a régi vers, hogy "megjött Győrből a Sári, nem tud a szőrtől pisálni". Mérgezett volt a kakashere pörkölt, hogy az agyadra ment???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!