Mire vártak eddig Alinsky legjobb hazai tanítványai?

2018. december 19. 15:24

Megjelent egy teljesen új elem az ellenzéki tüntetéssorozatban.

2018. december 19. 15:24
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Mandiner

Olvasom Szilvay kolléga cikkét a tüntetések tanulságairól, és teljesen igaza van abban, hogy megjelent egy teljesen új elem, aminek Magyarországon semmilyen hagyománya nem volt, és csak a nyugat-európai randalírozások tudósításaiban találkozhatunk velük. Ez pedig

nem más, mint a szélsőbalos, anarchista provokátor típusa,

akik jellemzően fel s alá járják Európát, és mindig ott bevethetőek, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik a fennálló rendszer destabilizálására.

Hát nem érdekes egybeesés, hogy éppen most tört ki balhé Bécsben, még egy nagyságrenddel nagyobb elánnal is, mint Budapesten? Az egésznek talán annyi tanulsága lesz, hogy a Sargentini-jelentésnek még gazsuláló Kurz végre felismerheti, hogy teljesen felesleges megfelelni próbálni a baloldali tótumfaktumoknak, mert számukra csak a visszavonulás és a rituális öngyilkosság számít értékelhető jobboldali cselekedetnek. Nem szabad befeküdni a ’68-as, kulturális marxista elitnek, mert az egyszeri „konzervatív” ugyanazt kapja jutalmul tőlük, ami büntetésként járna.

És ugyanezek a mérsékelt részvételi számmal bíró, de viszonylag agresszív tüntetők léptek fel Rómában vagy éppen Belgrádban is. Hát mindenkinek most van kedve demonstrálnia, nincs itt semmi összefüggés, nincs itt semmi látnivaló.

Az újdonság azonban mégiscsak az, hogy felvállaltan radikális – vérkomcsi és anarchista – jelszavakkal és cselekvési tervvel járnak el ezek az emberek. Új megoldásokat és új résztvevőket látunk.

Igazából az az érdekes, hogy

az ellenzék eddig miért nem nyúlt látványosabban Saul Alinsky tanácsaihoz?

Mire vártak? És miért pont most látják elérkezettnek az időt, hogy kieresszék a palackból a vörös deszantosokat?

Azt még érteném is, hogy a közelgő európai választások miatt lett ennyire kétségbeesett a nemzetközi társadalommérnöki mozgalom, de a viszonylagos erő felmutatása mellett sokkal inkább utolsó roham látszata van, mintsem valódi súlya.

No és van itt még valami, amitől eleve kudarcra ítélt a baloldal és az erőszakos, világjobbító politika a bolsik óta. Nekik minden egyes ember szignálozandó: ellenség vagy támogató. És egy vágó, segédszerkesztő vagy biztonsági ember az MTVA-ban magától értetődően csak LAKÁJMÉDIA-katona lehet, hiszen a baloldal ilyen logika alapján osztályoz. Véletlenül sem elképzelhető, hogy mondjuk leszarja a politikát, kizárt! Munka önmagáért nem létezik, csak a KB megbízásából.

A szélsőbalos logika működésképtelen, ha nincs előre leszögezve, hogy kik a mindenkori és kollektív osztályellenségek, és ezért a Parlament gyorsíróit és a tévé büféseit is IFA-platóra küldenék, ha tehetnék, hiszen csak az lehet velük, csak az számíthat a védelmükre, aki torka szakadtából ordítja az ő követeléseiket és jelszavaikat.

Azért az eléggé elképzelhető feltételezésnek tűnik, hogy

senki sem számított a Forradalmi Számonkérő Bizottság megjelenésére

a közmédia folyosóin, így nem véletlen, hogy az ottani hétköznapi dolgozók kezelni sem tudták a helyzetet.

Az továbbra is nyilvánvaló, hogy abszolút értelemben nem valami erősek ezek a támadások, ám dezintegrálni gerilla hadműveletekkel is lehet. Nem árt tehát, ha mindenki kiismeri Saul Alinsky stratégiai és taktikai kiskátéját.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. december 21. 08:54
Borúlátó vagyok. Bármennyire nevetségesek ezek a tökmagjankók, kik dőltünkre lesnek - ők ráérnek. Mi élni szeretnénk, ők pedig halni. Nyerésre állnak, mert végül mindig a halál győz. Helyesebben pénzes fegyvervagyonos gazdáik, (kiknek körében Soros csak egy csokimikulás) a háttérállam persze nem is létező emberei, gemütlich kávékavargatás közben hátradőlnek a takart pamlagon: mi ráérünk, a homo sapiens megőrüléséért felelős vírust már az egész bolygón kibocsátottuk, s az elvégzi dolgát mint a komodói sárkány nyála: csak követni kell a megnyalintott áldozatot és az valahol majd elpusztul.
Box Hill
2018. december 20. 15:57
A katolikusok pappászentelési eljárását utánozzák?
syphax
2018. december 20. 07:34
Az AFFEKTÁCIÓ, az ÁLSZENT MÁRTIROMKODÁS és a BUTA-ÉRTELMETLEN ÖNSÉRELMEZÉS-ön-meg-sebestiés (persze óvatos, "nem-nagyon") is része ennek a '68-as reminszcenciákra bazirozó szarpaszirozásnak. Daniel Cohn- Bendit--és a seftre rábaszó Rudy Dutschke (utóbbi ténnyleg belehalt a balhéba az akkori Nyugat-Berlinben)--tudják ezt klasszikusan. Nomeg a magyar altter-egoik is, Demszky, Hodosán, a néhai Solt Ottilia. Még egy egykori tud-szoc. szemináriumvezetőm nevét is emlithetném az akkori BME ideológiai Tanszékéről, de őt nem akarnám bántani-megbántani még ennnyivel sem. Mert lehet hogy már nem is él az illető, és egyébként is, öléggé szánalmasan "rozoga" egészségi állapotú volt a fazon már akkoriban is--igaz,lehet hogy a drogozástól, ami azért akkoriban még nem volt olyannyira "trendi", mint manapság....
catalina9
2018. december 20. 07:15
az új elem: Leninfiúk és Sorosbarisnyák....persze tarkóra tett kézzel... most ezt játsszák, de korábban ők szorították a fegyvert mások tarkójára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!