Egy elveszett ütközet

2018. december 17. 11:36

Ha a kormányzati éceszgébereknek van esze, villámgyorsan lezárják a témát.

2018. december 17. 11:36
Ratius
Boldogok a sajtkészítők

„Ki mondja meg, mi a Fidesz? 

Bár nem vagyok politikai elemző, úgy vélem, a Fidesz mindenképpen fontos politikai-kommunikációs csatát vesztett: kiállva a nagytőke érdekei mellett magára vonta a multinacionális vállalatokat támogató, globalista jelzőt, a munkaórák központba állatásával felvállalt egy elavult, modernitás-értetlen, XIX. századból itt rekedt gondolkodásmódot, és végül azzal, hogy a keresztény értékek tiszteletét kéri számon a karácsonyi tüntetőkön, új, klerikális frontot nyitott, elidegenítve magától az ateista tömegeket. 

Szerintem ez a konfliktus megnyerhetetlen. Olyan, mint az olimpiával szembeni ellenzéki mozgósítás. Ott is borítékolva volt a kudarc, s a kormány, nagyon okosan, fel is adta a mérkőzést. 

Ha a kormányzati éceszgébereknek van esze, villámgyorsan lezárják a témát. A Fidesz visszavonja a törvényt és mond valami olyasmit, hogy nem akarja, hogy a karácsonyi meghitt ünnepeket tüntetésekkel tegye tönkre az utcára vonult csürhe. Inkább tudomásul veszi, hogy az ellenzék egyelőre megakadályozta, hogy az emberek több pénzt keressenek. A későbbiekben természetesen majd kiáll az dolgozó emberek mellett és a gyáriparosok, a szakszervezetek meg a kormány három oldalú tárgyalásán fogja megvédeni a magyar emberek nyilvánvaló érdekeit. Most meg mindenki menjen haza! 

Persze, ha józan számítás helyett a konfrontatív szellem kerekedik felül, akkor is csak annyi történik, hogy a Fidesz átadja identitásának formálását az ellenzéknek. Nemcsak hagyja, hogy rásüssenek újabb negatív bélyegeket, de egyenesen maga tűz ki a pártházra vállalhatatlan zászlókat. Szimbolikus tereket ad föl semmiért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranyhal
2018. december 17. 22:50
Pont leszarják ezek a túlórákat. Két dolog. 1. Egyre többet lehet keresni sima egyszerű kétkezi munkával. Lehet, hogy nem kéjhömpöly, de a belpestieken kívül senki nem tartja cikinek, sem magát rabszolgának. Inkább akkor volt ez a fíling, mikor a munkanélküliség miatt tényleg bármit megtehettek a cégek az emberrel. 2. Tegyük föl, hogy valakit tényleg három éven át heti hat napot dolgoztatnak, mert három év az elszámolás. (Csak tegyük fel). Ebben az esetben a három év végén 7 havi fizetés+ pótlékot kap, vagy két év öt hónap után szabira megy, hogy lecsúsztathassa a hatodik napokat az időszak vége előtt. Ez a legrosszabb forgatókönyv.
Mich
2018. december 17. 15:43
Idióta nemzet- és demokrácia-ellenes ellendrukker... EZT elbukjátok. (Az olimpiai pályázat azért lett visszavonva, mert a már elfogadott de csak az OB-szavazás után lebonyolítandó népszavazással a magyar pályázatot sikerült teljesen esélytelenné tenni... Más lett volna a helyzet, ha azt időben hirdetik meg, bonyolítják le és azt a nemzeti oldal megnyeri - amire jó esély is lett volna...)
Zod
2018. december 17. 14:56
Az ütközet február elején fog majd eldőlni mikor a melósok kézhez kapják a januári fizetési papírjaikat. Abból világos lesz, hogy az ellenzék hazudott. Mellesleg a jelenlegi hisztikének a Munka törvénykönyve módosítása nem oka, csak ürügye. A valódi ok, hogy túl sok az ellenzéki politikus és túl kevés az ellenzéki szavazó. Valójában az ellenzéki pártok most sem a kormánnyal, hanem egymással hadakoznak.
balbako_
2018. december 17. 14:45
Miért a parlamentben a Fidesz nem zárta le elég gyorsan a témát? Mit nem mond?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!