Párkány többet érdemel

2018. november 06. 20:17

Az ország legdélibb csücskében fekvő tiszta magyar kisváros, ahonnan az esztergomi bazilika a legcsodálatosabb, és Budapest is csak egy ugrásra van, egyre inkább elszlovákosodik, iparosodik, és szellemi kultúrát, múlt és jelen összekapcsolását már nem igénylik a lakosok.

2018. november 06. 20:17
Dániel Erzsébet
Felvidék Ma

„Az utóbbi időben a legtöbbet e kisváros negatív dolgairól hallunk. Még az esztergomi lapok is foglalkoznak a város jelenével, jövőjével.

Jogosan, hiszen az ország legdélibb csücskében fekvő tiszta magyar kisváros, ahonnan az esztergomi bazilika a legcsodálatosabb, és Budapest is csak egy ugrásra van, egyre inkább elszlovákosodik, iparosodik, és szellemi kultúrát, múlt és jelen összekapcsolását már nem igénylik a lakosok.

Holott ez a város nemcsak többet érdemel, de a földrajzi, történelmi, kulturális hagyományai kiaknázatlanok maradtak. Mindezt magyarázzák azzal is, hogy nincs erős lokálpatriótizmus, de az is döntő, hogy az intézmények, a vállalatok élén nem helyi emberek ülnek, de ami még szomorúbb: dilettánsok, akiknek közük nincs egy-egy területhez, amelynél vezető tisztséget vállalnak.

A város MKP vezetése most mindent megtesz annak érdekében, hogy változzék a helyzet Párkány városában, ahol mint tudjuk 25 éven keresztül alig volt változás, az utóbbi négy évben pedig botrányos polgármesteri döntések születtek, amelynek panaszáradata Brüsszelig ér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2018. november 07. 06:54
Hát, nem tudom. Esztergomból nézve Párkány maga a csoda. Olyan fantasztikus dolgok vannak benne, mint mozi (kétnyelvű), élhető belváros, kiterjedt sétálóutcával, hetedhét határra szóló kirakodóvásár (a Simon-Júda), ingyenes parkolás, működő közlekedés dugók nélkül, ja, és épületromok meg nincsenek benne, szemben Esztergommal...
mustarharmas
2018. november 06. 22:37
A felvidékieknek is igyekzniük kell, mert nélkülük nem menti meg őket senki....
Coccothraustes
2018. november 06. 21:00
Hol van ilyenkor Magyarország? Hogyan lehetne segíteni?
Gyéressy Károly
2018. november 06. 20:45
A szlovákok is fogynak. De akkor honnan a magyar városokat elszlovákosító tömeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!