Felvidék, a lecke fel van adva!

2018. október 01. 09:58

Nem lesz olyan szlovák köztársaságielnök-jelölt, aki megbecsülné és tisztelné a felvidéki magyarságot!

2018. október 01. 09:58
Száraz Dénes
Ma7.sk

„Az MKP ünnepi kongresszusának egyhangúan elfogadott határozata a köztársaságielnök-jelölt személyéről nem csak a kongresszus ünnepélyességét emelte, hanem sorsdöntő választás elé állította a szlovákiai magyarságot: szavazhat a jövő évi választásokon Menyhárt Józsefre, az MKP elnökére, és visszatér az önbecsülés, a nemzeti kiállás útjára, vagy Bugár Bélát, a Most-Híd elnökét választja, és folytatja az önfeladás általa megindított folyamatát!

Ésszerű harmadik választás nincs, mert nem lesz olyan szlovák köztársaságielnök-jelölt, aki megbecsülné és tisztelné a felvidéki magyarságot! Kiska sem volt az, mégis legutóbb sok magyar szavazott rá Fico ellenében. Most ennek alapján az lenne a természetes, ha a szlovákiai magyarok nem arra a jelöltre adnák le voksukat, aki elválaszthatatlan szövetséget kötött Ficoval, együtt alakítva meg vele a jelenlegi szlovák kormányt. Arra a jelöltre, akinek a közös kormányzás alatt, a belpolitikai botrányokat követően is számtalan lehetősége volt már, hogy megbánást gyakorolva kilépjen ebből a szövetségből. De Bugár ezt nem tette meg, koalícióra lépési megalkuvását újabb és újabb emberi és politikai megalkuvás követte!

Az MKP számára nem sok lehetőséget engedett a Most-Híd azzal, hogy elsietve, egyeztetések nélkül bejelentette pártelnökének indítását köztársaságielnök-jelöltként. Ha az etnikai párt válaszul nem indít magyar jelöltet, megfutamodó nyuszinak néznék. Ha pedig indít saját jelöltet, azt vágják a fejéhez, hogy minek kiélezni a konfrontációt Bugárral és pártjával, tovább mélyítheti a megosztottságunkat. 

Hiszen a vegyespárt elnöke mégiscsak magyar! Talán ez a mégiscsak tette eltökéltté a Magyar Közösség Pártját: ne legyünk már minduntalan és mindannyian olyan mégiscsak magyarok, akinek minden és mindenki megfelel! Ezért nem szabad kényszerpályaként kezelni a MKP saját jelölését, hanem bátor kiállásként! Talán az késztette végső elhatározásra és indulásra Menyhárt Józsefet is, hogy Rudolf Chmel, a vegyespárt doyenje kijelentette: Bugár nem magyar jelöltként indul, hanem szlovák állampolgárként!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. október 01. 18:09
És meg a szlovák elnökjelölt témát is magyar-magyar veszekedésbe fordítják. Azaz az csak ürügy egy kis újabb Bugározáshoz.
Kup Lung
2018. október 01. 11:44
Bugár a vegyes párttal megosztotta az amúgy is demográfiailag fogyó és asszimilálódó magyar kisebbséget . Így a politikai befolyása és érdekérvényesítő képessége marginális lett . --- Pedig bőven lenne mit javítani : kezdve a magyar mint regionális hivatalos nyelv bevezetésétől kezdve a Felvidéket még mindig elkerülő állami és állam által támogatott multi beruházásoktól . Holott ott éppen lett volna munkaerő és nem kellene ingázniuk északra, magyarba (ahogy ők mondják ugye ) , vagy nyugatra. Vagy akár az őket sértő történelem oktatásra . A közös történelem könyv ötlete is elhalt a nagy buzgalom után . ----- A hivatalos magyar politikai is úgy lefagyasztotta a nagy barátságban a komoly témákat hogy lassan nincs az a jégcsákány amivel elő lehetne bányászni .
sztd
2018. október 01. 11:40
A felvidéki magyarság akkor számíthat bármire (különösen a szlovákoktól), ha a szlovák elnyomás ellenére saját erejéből számbeli növekedésnek indul. Ezen kell a Magyar Közösség Pártjának dolgozni, ezt kell megszervezni/megoldani. Teljesen világos, hogy csökkenő születésszám és asszimiláció mellett ez kilátástalannak tűnik, de akkor sincs más választás.
viewty
2018. október 01. 11:20
Nem szoktam érteni, amikor felvidéki ismerőseim Bugárt éltetik. Mintha le volnának permetezve, komolyan. Sajnos nem hiszem, hogy Menyhárt _tényleg_ esélyes, de nagyon drukkolok neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!