A CEU sok mindent megtehetett volna, de nem tett meg

2018. október 31. 22:20

Ha december 31-ig nincs meg az engedély, akkor a kifutó amerikai képzéseit a CEU befejezheti Magyarországon, a magyar egyetem meg tovább működhet.

2018. október 31. 22:20
Palkovics László
168 Óra

Azt állítja, hogy a CEU-nál pattog a labda?

A dokumentumok benyújtásának feltétele, hogy létrejöjjön a New York állam és a magyar állam közötti megállapodás. E diplomáciai aktus után be lehet nyújtani a dokumentumokat. Ezután majd az OH eldönti, mi legyen.

Visszatértünk ugyanoda: ha az amerikai képzések elmennek Bécsbe, akkor ezzel veszít Magyarország, vagy sem?

Szerintem nem veszít, hiszen van egy jól működő, Magyarországon akkreditált egyetem, amelynek vannak hallgatói. A CEU sok mindent megtehetett volna, de nem tett meg.

A CEU szerint ők mindenre nyitottak, de a kormány nem ad visszajelzést, mit kell még tenniük.

Azért álságos ez a történet, mert amit a CEU most Bécsben csinál, megtehette volna Magyarországon is. Az osztrák felsőoktatási törvény nem annyira liberális, mint a magyar. Az a törvény nem hagyja, hogy az amerikai akkreditációját odahozzák, és aszerint tanítsanak, hanem fel kell építeniük egy új képzést. Miért nem tette meg ezt Magyarországon? Miért nem alakította át az amerikai képzéseit a magyar szabályoknak megfelelően? De várjuk meg, mi lesz, mert az, hogy van egy épület, még nem jelent képzést. Nézzük majd meg, jövő ilyenkor hány hallgatója lesz a CEU-nak Bécsben.

Akkor megint van valami, amit az érintettek nem jól értelmeznek. Ők ugyanis azt mondják, hogy nem máshol szeretnének campust, Budapesten maradnának.

Itt is fognak maradni.

Ha nincs államközi megállapodás, nem fognak.

Következetesek vagyunk: ha december 31-ig nincs meg az engedély, akkor a kifutó amerikai képzéseit a CEU befejezheti Magyarországon, a magyar egyetem meg tovább működhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. november 02. 07:10
ENNEK a CEU ügynek minden szála túl van dumálva: ÁLLATIRA SOKAN ÁLLATIRA SOKAT BESZÉLNEK RÓLA, ÉS MÉGSEM ÉRTHETŐ AZ EGÉSZ. AZ EGYIK OLDAL EZT MOND A MÁSIK AMAZT. És a magyar választópolgárok egy jelentős része--én is--már azt sem igazán tudják, MIN SZARAKODNAK. De már nem is érdekli őket. ENGEM SEM ÉRDEKEL már, pedig egyetemi oktató is voltam.
Vainamoinen
2018. november 01. 17:30
Demokratikus országokból nem szoktak egyetemeket kirúgni.
Pierre
2018. november 01. 12:01
a CEU eluldozese egyetlen ember akaratan es szandekan mulik. Aki a sajat maga altal ad-hoc modon kitalalt szabalyokat sem tartja be. Mindegy, hogy ez, vagy a tobbi mameluk mit hazudozik itt, falazva a szociopata vezerenek. Szegyen az egesz orszagnak ez, hogy egyetlen bosszuallo, infantilis zsarnok kenye-kedve szerint hagyja rombolni a kulturalis ertekeit.
drkovax
2018. november 01. 11:28
A kezdetektől fogva a CEU által osztogatott amerikai diploma/PhD volt a probléma és a kormány erről is beszélt. A CEU egyazon képzésre adott ki több diplomát olykor még PhD-t is, amit visszahonosítva esetleg egy KKE-n végzett szimpla "félszakos" történész az MA szakdolgozatának angol nyelvű fordításával megszerezhetett ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!