Merre tart Ukrajna?

2018. október 06. 16:00

Az viszont már némileg meglepőbb, hogy Kijev nem átallja nemzetközi színtérre vinni paranoid megnyilvánulásait vagy cinikus számításon alapuló magyarellenes kirohanásait.

2018. október 06. 16:00
Farcádi Botond
Háromszék

„Fiatal ország Ukrajna, mely polgár- vagy hibrid háborúba sodródott, testközelből tapasztalja meg, mit is jelent a nagy és erős Oroszország közvetlen szomszédságából a NATO és az Európai Unió felé kacsingatni. Aztán meg belpolitikai magyarázata is van az egyre durvább magyarellenességnek: a háború és a korrupció okozta gazdasági nehézségek nyomán meglehetősen ingataggá vált a jelenlegi kijevi hatalom pozíciója, a közelgő választások perspektívájában pedig a kormánypártoknak és az államelnöknek érdekében áll a feszültség szítása, az erődemonstráció – legalább a magyarokkal szemben, ha már az oroszokkal nem bírhatnak. Nagyon nem csodálkozhatunk tehát az ukrán hatóságok magatartásán, azon, hogy hazaárulás vádjával kutakodnak kettős állampolgárok után, hogy a nemzeti kisebbségek jogait csorbító oktatási törvény után a további jogfosztáshoz vezető nyelvtörvényt is elfogadták, hogy ukrán szélsőségesek masíroznak Kárpátalján, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szervezet székházát pedig rendre támadások érik.

Az viszont már némileg meglepőbb, hogy Kijev nem átallja nemzetközi színtérre vinni paranoid megnyilvánulásait vagy cinikus számításon alapuló magyarellenes kirohanásait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. október 06. 21:22
Ukrajna nem tart külön semerre, együtt mozog a szomszédaival, mert ugyanazon a kéreglemezen van.
sozlib_abschaum
2018. október 06. 18:42
Kedves Kárpátaljaiak tartsatok ki még egy-két évig, mert ez a mesterségesen összetákolt ország darabokra esik.
Magyarok Pásztora
2018. október 06. 17:25
Antal kototte meg ezekkel az elso alapszerzodest.....forogjon a sirjaban....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!