Európának feltétele a kereszténység

2018. szeptember 01. 13:29

Látjuk, hogy az iszlám hogyan tört előre, így a radikális irányzatait ismerve attól tartok, nem lesz békés átmenet. Mindez nagyon súlyos következménye lehet az elmúlt évtizedek elhibázott liberális politikájának. Interjú.

2018. szeptember 01. 13:29
Soltész Miklós
S4C News

Ugyanakkor a nyugat-európai országok egy része úgy tűnik, hogy elismerés helyett inkább kritizál. Miért fáj nekik, hogy a magyar Kormány segíti az üldözött keresztényeket?

Pofonokat mindig kap az ember, kritikát mindig kap egy kormányzat. Ezer éve mi kaptunk fontos segítséget a Nyugattól – akár Szent Gellérten, akár a Nyugatról érkezett papokon, szerzeteseken keresztül. Mi, magyarok sokat köszönhetünk nekik, a gondolkodásunkhoz, kultúránkhoz ők pótolhatatlan értékeket adtak hozzá. Úgy tűnik, most jött el az ideje annak, hogy mi is visszaadjunk valamit a Nyugatnak. Most nekik, feléjük kell megadnunk az imádságot és a politikai segítséget is. Azt látom, hogy számos országban most kezdenek felébredni, most kezdik látni a liberális véleménydiktatúra pusztításait, most kezdik megérteni, hogy az utolsó pillanatban vannak. Ha ebben tudunk segíteni, akkor nem nagyon érdekel az onnan érkező, valójában csak egy szűk réteghez kapcsolható kritika, mivel az általuk vallott „értékek” számunkra elfogadhatatlanok.

Szavaiból úgy veszem ki, hogy véleménye szerint a Nyugat az utolsó pillanatban észhez tér…

Remélem, hogy igen, bár ez sajnos nem minden országra igaz. Néhány országban, például Franciaországban, a skandináv államokban vagy Nagy-Britanniában nem biztos, hogy megállítható a folyamat, melynek akár véres következményei is lehetnek. Látjuk, hogy az iszlám hogyan tört előre, így a radikális irányzatait ismerve attól tartok, nem lesz békés átmenet. Mindez nagyon súlyos következménye lehet az elmúlt évtizedek elhibázott liberális politikájának.

Mit jelent az Ön számára az a mondat, hogy »Európa keresztény lesz, vagy nem lesz«?

A kereszténység kétezer évvel ezelőtt fergeteges és csodálatos módon terjedt el az akkor ismert világban. Ez olyan alapot adott a mai Európának, amit nem szabad elpusztítani. Ez megjelenik a mindennapos gondolkodásban, a kultúrában, az írásmódban, a naptárunkban, a gazdaságban, de ami a legfontosabb számomra és sokak számára, hogy a gyakorló kereszténységünkben is. Mindig voltak hullámvölgyek a kereszténység időszakában: volt, amikor pusztítottak bennünket – francia forradalom, kommunizmus, sorolni lehetne a történelem szörnyű időszakait. Bízom abban, hogy az átmeneti nehézségek után mégiscsak egy olyan fejlődő időszak áll előttünk, amikor a kereszténység újra meg fog erősödni. A CSIT és az ehhez hasonló találkozók mind ezt a célt szolgálják, egyéni és közösségi szinten egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. szeptember 03. 07:22
"EURÓPA VAGY KERESZTÉNY LESZ, VAGY NEM LESZ." (ROBERT SCHUMANN--DE GAULLE EGYKORI KÜLÜGYMINISZTERE)
VakzKommondor
2018. szeptember 03. 06:17
Itt mutatom mire kellene költeni a pénzünket: http://www.pappito.com/2018/08/29/iskolakrol/
duzur
2018. szeptember 02. 09:57
Biztos, hogy olyan büszkék lehetünk az elmúlt 2 ezer év európai történelmére? Valóban a szeretet jellemezte ezt az idöszakot? Hol sikerült a kereszténységnek korlátozni a kizsákmányolásokat? Gyengébb népek leigázását? Vagy inkább a gazdagok, uralkodók szekerét segített tolni? Nem mintha a többi vallás sikeresebb lett volna a jó terjesztésében. (Még a Buddhizmus se olyan szelíd amilyennek hittem.) Erös a gyanúm, hogy a bibi, az emberi természetben van. Át kellene programozni. :-)
Qanon
2018. szeptember 02. 08:56
Én kereszténynek vallom magam. Nekem a Biblia a mérce, egy Istenben, Jézus Krisztusban hiszek, elfogadom Isten fiát Istennek és egyben embernek és követem a parancsait. Nekem, mint kereszténynek, semmi közöm a pogány, hazug Római Katólikus egyházhoz, még kevésbé a sátán házában ülõ antikrisztushoz. Semmi közöm a különbözõ felekezetekhez, vagy rituálokhoz. Én egy imát bárhol el tudok magamban mondani. Az izlámot a pogány római katólikus egyház teremtette a harmadik század végén azzal a céllal, hogy az egyháznak Mohamed Izraelt meghódítja. Az Izlám (a mohamedanizmust ma már nem nagyon emlegetik) egyben vallás és kormányzási forma. Ez benne van a Koránban. És az Antikrisztus, aki Jézus helyettesének vallja magát? Ugyancsak az egyház és egyben a vatikáni monarchia feje. A római katólikus egyház és az izlám egy és ugyanaz. Nap, Hold, Jupiter (égi testek) és bálvány imádó pedofil gazemberek tömörülése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!