Kiábránduló Klubrádiósok

2018. szeptember 07. 12:33

A közönség többsége valójában nem díjazza a kettősséget, az ideológiai tisztázatlanságot.

2018. szeptember 07. 12:33
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Visszatérve azonban a Klubrádióhoz, Csillag Istvánt, a szocialista-szabaddemokrata kormány gazdasági és közlekedési miniszterét, vagy Mihályi Péter egészségügyi közgazdászt ilyen töprengések sem feszélyezik. Mindketten a műsorok gyakori vendégei, és a maga tankönyvi formájában sosem létezett, kapitalista versenypiac istenítőiként megnyilatkozva áltatják a közönséget. Aztán megemlíthetjük ebben a sorban Demján Sándor, az egykori nagybefektető szócsövét, Dávid Ferencet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkárát is. Sem szakértelméhez, sem tisztességéhez nem férhet kétség. Álláspontját azonban végső soron, szükségszerűen a helyzete határozza meg: nem várható tőle, hogy ő képviselje az osztályharcban a munkavállalók érdekeit. Ugyanúgy, ahogyan a multinacionális cégek jól fizetett szóvivőitől sem. Mert nekik sem arról szól a szerződésük, hogy az újkapitalizmus viszonyairól rántsák le a leplet. A tőke és a munka közötti Húzd meg, ereszd meg!-ben értelemszerűen az előző érdekeit képviselik. Legföljebb a fennálló rendszer gördülékenyebb működtetése érdekében szólalnak fel, ha tisztességesek, de soha nem juthatnak el az alapok bírálatáig.

Velük ellentétben a rendszerkritikus szakértők lassan teljesen kiszorulnak az adóból. Amúgy sincsenek túl sokan, ráadásul gyakran egymással is éles vitákban állnak. De például Krausz Tamás, Böröcz József vagy alig, vagy egyáltalán nem kap hangot. Hovatovább nem hallani itt Tamás Gáspár Miklóst sem. Úgy-ahogy Pogátsa Zoltánnak sikerült megtartania pozícióját azon a szerkesztőségi listán, amelyről a megszólalókat választják ki, bizonyára sokszor rutinszerűen. Nekem mégis az a benyomásom, hogy nem egyszerűen a megszokás munkál ebben, mert trendeket vélek kirajzolódni. S talán ez az ellentmondás áll a mögött a rádió vezetése által régóta felpanaszolt jelenség mögött, hogy a kétszázezresre tehető hallgatóságnak csak a töredéke nyúl a zsebébe, amikor évente kétszer meg kell menteni az adót. Csak tán nem azért, mert a közönség többsége valójában nem díjazza a kettősséget, az ideológiai tisztázatlanságot? Nem mellesleg, mintha az ellenzékinek nevezett pártok jelentéktelenné válása, tömegbázisuk elveszítése, az új szerveződések tömegtámogatásának hiánya mögött is ez húzódna meg...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Shen
2018. szeptember 08. 20:15
Csodálkoztam is, hogy ez is le ment ott: https://www.youtube.com/watch?v=WJpWugf0OaU De semmi jót nem várok tőlük....
mucsay
2018. szeptember 08. 15:07
tanácstalanok, most melyik hazugsággal lehet tovább élősködni rajtunk. komcsi (újbal) lejárt, libsi nem megy. viszont beindultak a neokonok. mondjuk ők nem a klubrádión nyomulnak, de az nekünk nem tök mindegy? továbbra sem fognak gojokat felvenni egy állásba, nem goj kocsma lesz a törzshelyük, nem a goj diákoknak adják az ösztöndíjakat meg phd-s helyeket, nem goj zenéket játszanak a rádióban, véletlenül sem goj nevet mondanak ha meg kell említeni egy költőt/festőt/akármit.
tango47
2018. szeptember 07. 18:40
Klubrádió. Hallgatja valaki?
zsiráf
2018. szeptember 07. 18:29
" nem díjazza a kettősséget," A kettősség melyet a cikkben lefest, a szocializmust is jellemezte, és az összes többi " szocialistának " csúfolt kormányt, de még a az Antal kormányt is megzsarolták az SZDSZ-en keresztül a bankokkal. De ki is fektetne be egy valóban baloldali párta?Paradoxon. Ha csak nem a bérből élők maguk. Jelenleg a Fidesznek sokkal baloldalibb intézkedései vannak, mint bármikor is az MSZP-nek, már ha bal és jobb oldal kategóriáiban gondolkodunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!