Egyrésztekről és másrésztekről – válasz Bayer Zsoltnak

2018. augusztus 12. 12:57

Bár magam is kiröhögöm a politikai genderizmust, a magyar kormányt is megvetem azért, mert bolsevik módon tiltogat be egyetemi képzéseket.

2018. augusztus 12. 12:57
Stumpf András
Facebook

„Kedves Zsolt!

Hagyjuk ezt a kollégázást! Egyrészt (!) azért, mert újságírói szerepfelfogásunk között mindig jelentős volt az eltérés (én régen sem, még idézetként sem írogattam indok-zsidókról, pedig akkoriban az volt divatos a »jobboldalon«, most meg nem dolgozom az izraeli titkosszolgálat nekem passzolt anyagaiból). Másrészt (!) azért hagyjuk ezt a kollégázást, Zsolt, mert pillanatnyilag nincs újság, ahova írjak – voltatok szívesek beszántani, ugyanis. (Ne gyere a piaccal, te is tudod, hogy hazugság. S szólok, neked, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosának: nyertetek. Egy klasszikus szerint ilyen esetekben megengedhetitek magatoknak az igazmondás luxusát. Jó lenne az is, de nekem elég, ha csak nem hazudtok.)

De lényegre!

Egyrészt-másrésztezést és taknyolást vetsz a szememre. Mert bár magam is kiröhögöm a politikai genderizmust, a nemzetközi liberális progresszió paródiába hajló legújabb elnyomottság-ideológiáját (ki bizony), a magyar kormányt is megvetem azért, mert bolsevik módon tiltogat be egyetemi képzéseket. Utóbbi is igaz. Megvetem. Mélyen. Taknyolásról tehát szó sincs: nagyon határozottan ellenzem mindkettőt. A világgenderizmust, mert normává válása esetén szükségképpen szabadságellenes törvényekben ölt testet. Előírják például, kit hogyan szabad és nem szabad szólítani, nemsemleges névmásokat vezetnek be... Ezeket tehát sokakkal ellentétben nem marginális vadhajtásoknak tartom – ha a világjelenséget nézzük. Mi viszont Magyarországon élünk, amelyet párttársad kormányoz. Zsolt, talán annyira gyengének látod a harmadik kétharmados Orbán Viktort, hogy attól tartasz, meghajlik a hazánkban fellelhető, darabra uszkve tizennégy szélsőséges genderőrült akarata előtt és nemsemleges vécéket építtet a stadionokba? Ugye, nem? Felségsértésszámba menne.

Arról meg még csak nem is én írtam, hanem valóban kollégád, a Magyar Krónika-főszerkesztő, Demokrata-szerző, vállaltan és hűen fideszes Bencsik Gábor, hogy a magyar helyzetet és a genderszakot illetően »alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban«.

A felületes újságírót itt épp rád érti Bencsik, de ezt meccseljétek le ti. Amúgy igaza van: ha megnézed az ELTE képzését, láthatod, hogy nem a transzfóbok elleni harc adja a tematikát. Sőt. Ha a szak egyik alapítójának és tanárának, Gregor Anikónak Kováts Eszterrel közösen írt friss könyvét (Nőügyek 2018) elolvasod, rádöbbensz majd, hogy a magyar társadalmat érintő legkomolyabb gondok mélyelemzését és megoldási stratégiáit tartod a kezedben, munkaerő-piaci és családcentrikus megközelítésűt ráadásul.

Ettől függetlenül a genderszak nekem se kutyám, se macskám. Csakhogy ez mindegy. Nem az én véleményem számít. Nem is a tied, Zsolt. Sőt, nem is a tekintetes miniszterelnöké. A magyar alkotmány szerint ugyanis nincs hozzá köze. Tartalmi kérdésekbe nem szólhat bele. Azokhoz a tudomány embereinek van köze. Az akadémián éppúgy, mint az egyetemeken.

De hiszen ez nem is tudomány! – kiáltasz most fel.

Rendben. Nézzük csak, mit tennél, ha nem az a hatalom járna el így, amelynek magad is büszke részese vagy. Ma van az általában egyrésztmásrésztezéssel vádolt Török Gábor születésnapja (innen is: boldogat!). Neki volt egyszer egy behelyettesítős játéka. Használjuk!

Mondjuk Gyurcsány van hatalmon. Huszonnégy órás reakcióidőt adva betiltja a teológiát. Hát hogy lenne az tudomány? - érvelhetne. A teológia abból indul ki, hogy van Isten. Már az alapállítás sem bizonyítható tudományos módszerekkel! Gazdaságilag értelmezhetetlen tudást adó ideológiai maszlagot márpedig az állam nem finanszíroz – döröghetne az őszödi rétor. Nem betiltás ez, persze – finomkodna aztán kaján mosollyal, hiszen aki akar, mehet külföldre efféle áltudománnyal foglalkozni. Vagy járhat önképzőkörbe, ha kifizeti. De diplomát ne várjon tőle.
Hörögnél, Zsolt, üvöltenél, bazmegolnál és kurvaanyáznál – szokásod szerint. Én utóbbiakat nem tenném, de kikelnék a bolsevik tempó ellen. Csak én most is, te meg most nem.

Pedig a gond nem az, ha nekem tetsző szakot, újságot, bármit tilt be, lehetetlenít el a hatalom. A gond az, ha a hatalom ideológiai alapon tiltogat be bármit. Ha bemászik oda, ahol semmi keresnivalója. Ha úgy érzi, hogy mindenhez is ért, ha tagadja, hogy vannak autonóm részei a társadalomnak, saját szabályrendszerrel, amely nem politikai logika alapján működik.

Tehát, Zsolt, igen: egyrészt és másrészt. Még pontosabban: is-is. A leghatározottabban elítélem az elmebeteg politikai genderizmust is – amiért a liberális progresszió mindig le fog fasisztázni –, de ugyanilyen határozottan vagyok ellene szeretett kormányod bolsevik tempózásának – amiért persze te, az »egyatábor« zászlóvivője fogsz leliberálisozni. Azaz, hopp, már meg is tetted!

Valami köldökzsinórról zagyváltál. Ki tudja, miért. A köldökzsinóron át táplálék jön. Azt te nem tudtad elszakítani mindmáig, megy is a manna, pártmanna, kormányzati manna, egészségedre, megszolgálod, én ugyan nem sajnálom tőled. Csak azért tisztázzuk: én soha semmilyen eledelt nem kaptam semmilyen liberálisoktól – csak némi fasisztázást, olykor. Abban persze még annyi igazság sem volt, mint abban, hogy liberális lennék.

Mert bizony, az vagyok abban az értelemben, hogy: nem vagyok illiberális. Azaz: még ha egyes írásaidat piszkosul kártékonynak tartom is, pont úgy, mint a túltolt genderizmust – sosem akartam, hogy bárki betiltsa Bayer Zsoltot.

Most sem akarom.

Üdvözöllek:

Stumpf András”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. augusztus 13. 19:08
Stumpf jól fogalmaz, de az álláspontját meghatározza az üléspontja amit elvesztített. Köszönje magának és Simicskának.
catalina9
2018. augusztus 13. 15:17
Egyrést fej, másrészt írás, azaz fej vagy írás. Ezzel a hasonlattal "hervasztott", amúgy Vona módra a népszavazáson történő részvételre, de inkább ellene, Stumpf elvtárs. Ezzel a cikkével megalkotta az utóbbi évek legsunyibb irományát. Onnantól kezdve, -de már előtte- is míndíg az jut eszembe Stumpfról, hogy piszkos körömmel veri a billentyűket. A témára térve, írt Stumpf már erről 2015-ben. Íme: "... Egy amerikai szervezettől kaptak temérdek forrást, így az „egyenlőségért” folytatott küzdelmet a lehető legdurvább esélyegyenlőtlenség mellett, ötvenszeres anyagi túlerővel vívták. Sikerrel is alakították ki azt a tipikusan MARXISTA gondolatból fakadó képet, amely szerint aki haladó, aki a történelem jó oldalán van, aki jó ember, az igennel szavaz. A többiek meg retrográd jogfosztók... ....Jogfosztás? Dehogy. Csupán az olyan agyament ideológiák szerint, amelyeket lobbiszervezetek mellett NAGYKÖVETSÉGEK is népszerűsítenek mostanság. Gender..." Szóval a gender egy agyament ideológia lenne? Sőt némiképp rokon a gyilkos marxizmussal? Szerintem is, így van, de Stumof elvtárs lehűt. "A probléma ugyanis egyike a LEGJELENTÉKTELENEBB társadalmi gondoknak, amelyet dollármilliók tartanak felszínen. Ezért nem szoktam róla írni. Most is azért tettem csak, mert felkértek rá." no szóval azért azt már 2015-ben is sejthette Stumpf, hogy itt nem csak ártatlan genderezés folyik, hiszen, mint írja dollármilliók vannak ebbe belepumpálva, sőt nagykövetségek is támogatják...vajh miért? De ekkor nem köpött Stumpf elvtárs, sőt még írni is csak azért írt róla, mert felkérték rá... Most meg magától köp...mert hogy az állam nem akarja támogatni ezt a gendernek nevezett libsi mákonyt.. No de érdemes megfigyelni, hogy milyen társaságban köpköd Stumpf, hát bizony a jól ismertek társaságában, ott van Konok Péter, Hont András, Pető Andrea... hogy miért nem lepődtem meg...?
Óbor Dezső
2018. augusztus 13. 15:06
Egyrészröl hülye vagy, másrészröl fax!...aranytoll, fejedbe szállt a dicsőség? ...többet gondolsz magadrol mint aki vagy....(nézz néha a tükőrbe is)
Mr.Falafel
2018. augusztus 13. 13:54
Erre mondják, hogy szánalmas. Én ezt a Stumpfot bírtam. Én azt hittem, ez nem egy buta bolsevik, de jó nagyot tévedtem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!