Opportunizmus itt és ott

2018. augusztus 22. 09:15

Orbán ügyesen teszi taccsra igazi vagy vélt ellenfeleit.

2018. augusztus 22. 09:15
Charles Gati
Népszava

„Orbán ügyesen teszi taccsra igazi vagy vélt ellenfeleit. Régi elvbarátainak megengedi, hogy szerepeljenek és fontoskodjanak, de hatalmuk nincs. Az eredeti fideszes gárda – a valahai Orbánt is beleértve – elkötelezett atlantista volt; most mind lapul. Miután Orbán nyugatellenes lett, az ún. nemzeti oldalról csak Jeszenszky Géza állt fel. A többieket ma már Kádár János megalkuvó mentalitása és nem Nagy Imre bátor ellenállása jellemzi. »Ez van, ezt kell szeretni.« Ezért akarják Nagy szobrát is elmozdítani: zavaró körülmény. A Fidesz ugyanis Orbán és Kádár pártja lett, Orbánt ezért nem éri belső kritika. 

Hasonló a helyzet a Republikánus Párttal; mivel szavazóik 90 százaléka odavan Trumpért, a párt opportunista vezetői itt is kussolnak. Csak Trump-párti republikánus jelölt lesz a novemberi (döntő jelentőségű!) kongresszusi választásokon, ahol a képviselőház minden tagja és a szenátus egyharmada a megválasztásért vagy az újraválasztásért küzd. És mind támogatja Trump költségvetését például, amely az állam eddig ismeretlen, elképesztő méretű eladósodását jelenti, annak ellenére, hogy a Republikánus Párt legfontosabb programja mostanáig mindig a költségvetés egyensúlya volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2018. augusztus 24. 08:40
Kedves Karesz! Amíg te ott vagy, addig mi itt jobban érezzük magunkat.
NewHorizon
2018. augusztus 23. 16:50
“………..amely az állam eddig ismeretlen, elképesztő méretű eladósodását jelenti” Eddig ismeretlen??!! Szorítsd meg a kilazult csavarokat a fejedben, vén csataló. Talán eszedbe jut, hogy Barry Hussein Obama kb. 9.3 Trillió (bizony, nagy T-vel) dollárral növelte (azaz megduplázta) az általa örökölt állami deficitet. Nem csoda, hogy a méreg drága családi kirándulásaira minden évben jutotta az államkasszából. This is nothing,but a garbage hit piece! https://freebeacon.com/politics/obama-leaves-office-debt/
Mich
2018. augusztus 23. 00:00
A Bolsi Gati megint kitaccsolt...
zakar zoltán béla
2018. augusztus 22. 21:48
Mochock
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!