Két zászló alatt

2018. július 26. 12:02

Több mint százezren vonultak utcára Izraelben, hogy a homoszexuális férfi párok is igénybe vehessék a béranyák szolgáltatásait.

2018. július 26. 12:02
Morvay Péter
Hetek

„A nemzetállami törvény elfogadása után három nappal több mint százezren vonultak utcára Izraelben azért, hogy a homoszexuális férfi párok is igénybe vehessék a béranyák szolgáltatásait a családbővítés érdekében.

A nemzetközi sajtó reakciója a két eseményre svájci óra pontossággal kiszámítható volt. A nemzetállami törvénnyel Izrael kiírta magát a demokratikus nemzetek sorából (nem mintha a balliberális média ne tekintette volna mindig is rasszista és apartheidgyanús országnak a zsidó államot), miközben a szivárványdemonstrációk a reménysugarat jelentik a szabadság és az egyenlőség védelmezői számára. Ezekre a zsigeri reakciókra nincs is értelme sok szót vesztegetni, sajnálatos módon számos témában (köztük nem utolsósorban Izrael legitimitása és önvédelme vagy éppen a melegjogok ügyében) ma már a cikk címét sem kell elolvasni, elég megnézni az újság vagy híroldal nevét, és már tudjuk is, mi fog következni.

Mégis van, amit nem könnyű értelmezni a két egymást követő izraeli eseményben. A Kneszet elfogad egy törvényt, ami bár nem hivatkozik nevesítve a Bibliára, mégis egyértelműen abból vezeti le Izrael Államának identitását. Az ország neve, fővárosa, történelmi földje, valamint hivatalos jelképe, a menóra mind a héber Bibliából származik, ami persze eddig is így volt, de most már ezt törvény is rögzíti. Vannak, akik nem értenek egyet azzal, hogy szükség volt a jogszabályra, de annak tartalmával az izraeli társadalom túlnyomó többsége egyetért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2018. július 26. 19:35
A mai Izrael- ha következetes- a Bibliában történt kinyilatkoztatásokat /konkrétan a homoszexualitás ügyében, ami ugye bűnös dolog/ be kellene tartassa. Természetesen nem a megkövezést, hanem a jogi kiskapuk nyitását. Nem is hiszem el, hogy a tüntetők vallásos zsidók lettek volna!
farkasflori a vizicsoda
2018. július 26. 17:24
kivancsi lennek morvai cikkere ami egy arab orszagrol szolna a amely az allamot vallasi alapra helyezne az addigi szekularis allam helyett. :DD
Akitlosz
2018. július 26. 16:46
A lényeg a szerző féléknek, hogy így vagy úgy ilyen vagy olyan zászló alatt, de Izraellel foglalkozzon a világ, hiszen ők valami isten kiválasztott népe, az imádni való felsőbbrendűek, akármit is csinálnak.
I_Isti
2018. július 26. 13:01
Ez így pont a fele a cikknek, és igazából még meg sem jelent papír alapon az újság. És a linken sem lehet elolvasni a teljes cikket, ez így nem ér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!