Meggyilkoltak valakit közülünk

2018. június 27. 07:06

A kárpátaljai magyar cigányok az ukrán neonáciknak magyarok, Magyarország kormányának azonban, úgy tűnik, csak cigányok.

2018. június 27. 07:06
Misetics Bálint
Mérce

„Lemberg külvárosában egy neonáci terrorszervezet tagjai szombat éjszaka támadtak baseball ütőkkel és késekkel kárpátaljai magyar romák sátraira és kunyhóira – otthonaira. A támadásban egy fiatal magyar cigány férfi életét vesztette, négyen megsebesültek, két 19 éves fiú, egy 30 éves nő és tízéves kisfia.

A kárpátaljai magyar romák elleni pogromot elítélte Lemberg polgármestere, Kárpátalja kormányzója, Ukrajna magyarországi nagykövete, az Európa Tanács, valamint az Egyesült Államok és Kanada külképviselete. Sajnos hiába keressük azonban – a külügyminisztérium vagy a kijevi magyar nagykövetség honlapján – azt a közleményt, amelyben Magyarország kormánya részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt Pap Dávid családjának, határozottan elítéli a neonáci terrortámadást és az ukrán hatóságok hasonló korábbi pogromokkal kapcsolatos tétlenségét, továbbá felszólítja az ukrán államot, hogy minden tőle telhetőt tegyen meg a gyilkosok felelősségre vonása, a neonáci terrorszervezetek mielőbbi feloszlatása és hasonló támadások megelőzése érdekében.

A kárpátaljai magyar cigányok az ukrán neonáciknak magyarok (»Miért itt nálunk, a mi erdőnkben laktok, basszátok meg? Menjetek Magyarországra« – mondta egy néhány héttel ezelőtti pogrom résztvevője egy roma magyar asszonynak), Magyarország kormányának azonban, úgy tűnik, csak cigányok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2018. június 27. 20:10
Hát igen! Ezt nem is lehet tovább tűrni! Nincs is más teendő, mint hazaindulni India ősanya ölelő karjai közé !!! Mielőbb és mindahányan!!! (Aztán szenvedjenek csak a gádzsók a hiányunktól!!!)
formaegy
2018. június 27. 18:17
Na idefigyelj te nagypofájú! Amikor a cigányok öreg nénikék, bácsikák, egy édesapa életét (gyermekei szeme láttára) veszik el, akkor jártattad azt a cigány pofádat? Ja, hogy nem? Ennyi!
Szívemből magyar
2018. június 27. 13:00
Nem magyar állampolgárok, mi köze hozzá akkor a magyar államnak?
Vakfolt
2018. június 27. 12:39
Hát ez rettenetes. Na igyunk valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!