Hol sírjon fel először a gyermek?

2018. június 29. 22:29

Geréb Ágnes kegyelméről örömmel hallottam.

2018. június 29. 22:29
Kutasiné Molnár Boglárka
reposzt

„Majd jött az ellehetetlenítés, az elrettentés, a perbefogás, a bírósági ítélet, az eltiltás, melyek célja, hogy ne legyen alternatív út, csak a kórházi születés. Vannak pro és contra érvek. A kórházban születettek között élnek, akik nem a kórházban születtek, s sajnos azok is, akik kórházi születés következtében sérültek meg... Vajon azokkal az orvosokkal szemben is olyan határozott és vonalas ítélet születik, akiknek kezei közül élettelen, vagy megnyomorodott csecsemő került ki???

Geréb Ágnes kegyelméről örömmel hallottam. Nem az otthonszülés körüli csatározások miatt, hanem a személyéért, az idősödő asszony miatt. Talán a kegyelmi kérvény elfogadása mögött is csak ennyi állt, hiszen a börtönön kívül mindent helyben hagyott az államfő. Azok a dolgok pedig mind olyanok, melyek akadályozhatják az otthonszülés folytatását.

Elég abszurd, de miközben olvasod e sorokat, néhány térségben (pl. Belső-Somogyban) felmerülhet a kérdés – két járásnyi terület szülészeteinek megszüntetése következtében –, hogy vajon beérnek-e a kórházba, vagy útközben születik meg a gyermek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. június 30. 14:10
"Hol sírjon fel először a gyermek?" Hol? Hát a koporsóban.
OrangeOrder
2018. június 30. 09:00
Hülye. Nyitott kapukat döngetsz: már régóta szabad otthon is szülni. Ja! Megfelelő feltételek fennállása esetén, és igen, ha gáz van, azonnal irány a kórház.
pepu
2018. június 30. 03:12
Ha elvágjuk az ujjunkat és bemegyünk a sürgősségire, nyivákolunk, hogy milyen szar. A szüléshez megteremtjük a feltételeket, és önként elutasítjuk. Meg oltás se kell. Normálisak vagyunk?
repulok
2018. június 29. 23:41
Geréb vállalta a kockázatot. Veszíteni is tudni kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!