Világháború holnap?

2018. május 04. 16:16

Mintha az Egyesült Államok katonai komplexuma és az azzal összenőtt neokonzervatív agytröszt- és médiatámogatói hálózata most már tényleg a globális öngyilkosságra, azaz egy új, minden bizonnyal az emberiség történetében utolsó háború kirobbantására játszik.

2018. május 04. 16:16
Lovas István
Magyar Hírlap

„A címben szereplő »Világháború holnap?« kérdés egyre többek szerint nem vicc vagy túlzás. Nem a fősodratú sajtó tömegkábító-ipar foglalkoztatottjairól van szó, hanem olyan, világszerte mind nagyobb figyelemmel követett, a tények alapján erre figyelmeztető emberekről, mint például Paul Craig Roberts professzor, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a The Wall Street Journal korábbi társszerkesztője, aki ezt riasztóan valós lehetőségnek tartja.

Mintha az Egyesült Államok katonai komplexuma és az azzal összenőtt neokonzervatív agytröszt- és médiatámogatói hálózata most már tényleg a globális öngyilkosságra, azaz egy új, minden bizonnyal az emberiség történetében utolsó háború kirobbantására játszik.

Nincs olyan »hotspotja« a világnak, ahol ne ezt látnánk.

Az elmúlt napokban egymást érik a riasztó hírek, hogy a Nyugat és öbölbeli szövetségesei az általuk támogatott dzsihadista terroristák, az Iszlám Állam, az al-Nuszra Front és társai, valamint az amerikai bombázások által ezt az amúgy is nagy részében katasztrofálisan elpusztított Szíriát egyszerűen nem hagyják békében élni. Azután, hogy a szíriai hadseregnek a demokratikusan megválasztott szíriai elnök által oda hívott orosz erőknek sikerült az ország jó részét megszabadítani az embereket ketrecbe záró, még a májukat is szó szerint felfaló terroristáktól.

Kedden arról szóltak a hírek, hogy Emmanuel Macron francia elnök megkezdte az általa korábban bejelentett szíriai hadműveleteket. Francia különleges erők vonultak be Szíria északi részébe, ahol már április eleje óta francia hadi gépek és helikopterek állomásoztak az ottani amerikai katonai támaszponton. Azt talán mondani sem kell, hogy e francia katonai jelenlét a szuverén Szíriában mindenfajta ENSZ-hozzájárulás nélkül történt, mint ahogyan azt sem, hogy a franciák a britekkel együtt rohantak csatlakozni az amerikaiakhoz, hogy szíriai támaszpontokat támadjanak rakétáikkal azt megbosszulva, amit hazudtak, vagyis hogy Aszad elnök szerintük saját népét támadta volna ideggázzal. Aminek pontosan annyi igazságalapja van, mint Putyin szerepének a Nagy-Britanniában élő volt orosz kettős ügynök és lánya állítólag megmérgezésében, vagy beavatkozásának a 2016-os amerikai elnökválasztásba Trump mellett, amiről a napokban született meg a hivatalos amerikai jelentés, hogy ennek nyomát nem látták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. május 05. 16:43
Még a Kubai Rakétaválság idején is Hruscsov, igaz az utolsó pillanatban, de meghátrált, pedig a helyzet sokkal vadabb volt, mint ma. Egyszerűen nem látom azt, hogy kinek használna és ki nyerne egy világégéssel....Szíria környékén az igaz konfliktus a nem atomhatalom Irán és Törökország között van, támogatóik nem fognak utánuk ugrani a kútba, ha meghülyülnek.
alter_ego
2018. május 05. 12:24
Hát, igen.... Ücsörög a tökein a pénzével mit kezdeni nem tudó bagázs, és elmereng: - Nemsokára megdöglök, és még nem láttam atomháborút! Atomháborút akarrrokk! Meg egy fagyit! Egy gond van: a ruszkik területe óriási, van hová menniük. Az usa pedig nagyon sérülékeny: egy-két kemény csapás a Yellowston vékony kérgére, és Alaszkától Hondurasig megfő mindenki. Még az is, aki a bunkerében örömködik. (Sajna egy kevés még ide is jutna...)
alter_ego
2018. május 05. 12:18
Cuncimunci-mókuci-bocigörény! Lovas mindig adatol, nem úgy mint a soros-moslékért sorba álló kedvenc buggyant agyú szoc-lib elmebetegeid. Bayer úgyszintén.
kerekperec
2018. május 05. 10:30
te lovas - te vetélkedsz az aljas hazudozásaiddal bayer komáddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!