Két párhuzamos világ politizál egymás mellett

2018. május 09. 07:37

Az egyik a Parlament épületén belül, létező pártokkal, a másik pedig az utcán, vezér és irányítás nélkül.

2018. május 09. 07:37
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Egyre inkább úgy tűnik, hogy a parlamenti politizálás súlya elkezdett elértéktelenedni a Fidesz elleni harcban, valamennyire a parlamenti pártokkal együtt. Eredményt itt nehéz lenne elérni. Az utcán, tömegben viszont még lehetséges, de itt a parlamenti ellenzék legfeljebb megtűrt szereplő lehet, vezető soha.

Gulyás Balázs célzott is erre, amikor ismét arról beszélt, hogy ideje a pártoknak megszervezni a közös ellenzéket, és megemlítette, hogy volt is már olyan szónok itt, aki alkalmas is lehetne a vezetésére. Nem meglepetés, hogy Márki-Zay Péterre gondolt, akiről legutóbb mi is azt írtuk, hogy a jóistentől ezt a feladatot kapta, ha akarja, ha nem. Csak az a kérdés, hogy képes-e erre.

Mert természetesen ez sem azonnal fog megtörténni. De az európai parlamenti választásokra az ellenzék egy részének már készen kell állnia, bár itt pont nem az egyéni képviselőkön lesz a hangsúly, ami olyan jelentősen eltorzítja a magyar választásokat. Az önkormányzati választásokon viszont egyértelműen igen, és ha az ellenzék nem szedi össze magát, szinte minden önkormányzat irányítását elveszíthetik.

Gulyás fenyegetett is, amikor azt mondta, ha az ellenzék nem tanul meg együttműködni, akkor segíteni fognak nekik. És valóban ez az, amire ez az egész tüntetéssorozat alkalmas lehet: összeterelni és az együttműködésig terrorizálni a létező ellenzéki pártokat, akik jelenleg annyira politikai akarat nélkül működnek, hogy ezt meg is lehet velük tenni.

Jelenleg egymás mellett politizál két párhuzamos világ Magyarországon. Az egyik a Parlament épületén belül, létező pártokkal, a másik pedig az utcán, vezér és irányítás nélkül. És a kettőnek előbb vagy utóbb találkoznia kell, amiből valaki vesztesen fog kikerülni. Gulyás Balázsnak és Gyetvai Viktornak ma körülbelül akkora – ha nem nagyobb – ellenzéki befolyása van, mint Szél Bernadettnek vagy Gyurcsány Ferencnek. Kérdés, hogyan és milyen céllal fognak ezzel élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2018. május 10. 07:36
Jeleleg a liberális városi szarkeverők, azt akarják elérni, hogyan dönthetnék meg a parlamenti demokráciát, hogy eljátszhassák, ők demokráciát akarnak! Tehát vörös terrort újra, ( kisebbség terrorizálja a többséget!) de elhitetni, ez a demokrácia!
Akitlosz
2018. május 09. 20:47
"Az utcán, tömegben viszont még lehetséges, " Igen, lehetséges. Lenne. De ahhoz tömeg is kellene.
luisbathhelena
2018. május 09. 20:17
Ezek most készítik elő a következő fidesz 2/3-ot. Forradalmi az ötlet: ÖSSZEFOGÁS. Mint látjuk számtalanszor bejött nekik. Mert egy Jobbik és LMP szavazónak (akik lényegében Gyurcsány ellen alakultak meg) mi lenne vonzóbb mint csomagban Gyurcsányra szavazni??? Ezek hülyék voltak és maradtak és ez így van jól...
Magnólia
2018. május 09. 14:42
"Nem meglepetés, hogy Márki-Zay Péterre gondolt, akiről legutóbb mi is azt írtuk, hogy a jóistentől ezt a feladatot kapta, ha akarja, ha nem. Csak az a kérdés, hogy képes-e erre." Azért én még egyszer megkérdezem a Jó Istent, hogy ezt a feladatot ő adta -e ennek a többszörös hazugnak. Olyan mint egy hernyó, igaz esetleg nem tehet róla, de én undorodom az ilyen alakoktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!