Vigyázz, a kutya harap

2018. április 27. 11:00

A liberalizmus már rég párbajképtelen, csak fölösleges költségekbe veri magát az, aki bigott ideologikusságát logikai eszközökkel akarja cáfolni.

2018. április 27. 11:00
Botond Bálint
Magyar Idők

„Miért is ne kellene tehát elrugaszkodnunk a liberális hegemónia beltengeréről, és a saját dolgainkat a saját nyelvünkön intézni? Miért kellene az illiberalizmus asztalához olyan embereket meghívnunk, akik még embernek sem tartanak bennünket? Csak harci kutyának, legfeljebb? A liberalizmus már rég párbajképtelen, csak fölösleges költségekbe veri magát az, aki bigott ideologikusságát logikai eszközökkel akarja cáfolni, és reméli, hogy a megértés vágyával találkozik.

»Nincs itt jókedv, kacagás, örömittas bódító győzelmi mámor, nincs itt párbeszéd, nincs itt egymással leülés, nincs itt semmi se, csak a Szöllősi Györgyök, Pauskák, Huth Gergelyek, Bayerek és G. Fodorok, ezek a fogvicsorító harci kutyák, pitbullok, akik fölfalják a koncként eléjük vetett hivatást, az újságírást.«

Az a helyzet, hogy szerzőnk helyesen érzékeli, hogy az elmúlt hónapok eseményei után tényleg kisimítja az arcunkon a ráncokat az a gondolat, hogy a köszönőviszonyt fel lehet végre mondani azoknak az embereknek, akik harmincévnyi gyalázkodással alapozták meg a belpesti liberális értelmiség reputációját. És tényleg nincs semmi mondanivalónk egymásnak. Engem nem zavar ez a helyzet, mert vannak valóságos problémái is az országnak, és azt nem velük fogjuk megbeszélni.

Abban azonban Tóth Ákos téved, hogy nincs itt jókedv, kacagás, örömittas győzelmi mámor. Röhögés van, kiröhögés van, mert a választási eredmény szerint nemcsak mi, hanem a meggyőző többség sem kér az ellenzékből. Ez nekünk elég. Felszabadultunk végre a harmadik kétharmaddal. Az újságírás meg úgyis baloldali műfaj a liberálisok szerint, úgyhogy nagy veszteség nem éri őket. Tudom, különösen hangzik a liberális fülnek, de jobboldali újságírók a jobboldali olvasóknak írnak, nem pedig nekik. Ezt az újdonságot kellene megszokniuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2018. április 28. 11:19
Sokan leírták már, de nem árt ismételni, hogy a kommunizmus, a nácizmus, és a liberalizmus egy tőről fakad. Mindegyik hirdeti önnön felsőbbrendűségét, nem tűr ellenvéleményt, a másképp gondolkodókat fizikálisan és/vagy szellemileg megsemmisíti. Hiszem, hogy a liberalizmus is a történelem szemétdombjára kerül (az SZDSZ már odakerült), mint eszmei elődei. Fukuyama csak "picit" tévedett, nem a történelemnek van vége, hanem a liberálisnak hazudott demokráciafelfogásnak. Habár későbbi írásaiban az erős nemzetállamok mellett kardoskodik: "...csak azok az államok lehetnek sikeresek, melyek erősen centralizáltak. A centralizáció egyik előfeltételének pedig a sikeres nemzetépítést tartja" (WIKI). Megérne még egy kis elmélkedést, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága hol nagyobb, Magyarországon, vagy pl. Németországban. Elképzelhető-e Berlinben egy tüntetés, ahol "Merkel egy rühes kurva" transzparenssel vonulnak (vö. Orbán egy geci).
HattoryHanzo
2018. április 27. 18:50
Egy rövid kérdés a cikk irójához: Te ki a bánatos fasz vagy, hülye gyerek?
A teremburáját
2018. április 27. 14:20
Nemcsak a liberálisok. de a balosok, az anarchisták és leágazásaik (zöldek, feministák, LMBTQ.sok, stb) is zsigerből ítélnek meg mindent. Ezért a tények, az észérvek hatástalanok velük szemben. A balosoknál mindenki ellenség, aki szebb/jobb/okosabb/sikeresebb/gazdagabb náluk (kivéve a saját a vezéreiket, mert nekik kijár!), a libsiknél mindenki, aki számára számít a közösség, a család, a nemzet, a vallás, az anarchistáknak az aki szabály és törvénytisztelő. S mivel mindhárom selejt halmaz minden generációban újratermelődik, újra és újra meg kel vivni velük aharcot, hogy ne kerülhesenek hatalomba, döntő poziciókba! Ha ez megtörténik akkor az van ami most az EP-ben, EB-ben, nyugati kormányokban, az ENSZ-ben tapasztalható jelenleg. Kettős mércéjükre jellemző, hogy ha kisebbségben vannak akkor a többségnek kötelessége őket egyenrangúként kezelni, de ha többségbe kerülnek, akkor ugyebár a demokrácia érvényesül s tessék megvárni a következő választást a panaszokkal! Aki nem olyan mint ők, az szerintük, csak hülye, iskolázatlan, tájékozatlan lehet, gazdagodnia meg csak lopással, csalással , korrupcióval lehetséges. Olthatatlan vágyat éreznek a megmondó ember szerepére, ezért előszertettel választanak ennek megfelelő szakmát is (iró, újságiró, szociológus, történész, politológus, politikus, stb) s mélységes undort éreznek mint mának élők, az értékteremtő szakmák és művelőik iránt.
JMoflicheque
2018. április 27. 13:07
a liberalizmus eszméjét kisajátították maguknak a "másvallásúak" és szitok szóvá tették. az eredeti jelentéséhez már semmi köze sincs a fogalomnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!