A városok maradtak a baloldal ideológiai szegregátumai

2018. április 23. 16:54

Kezdjük ott, hogy a vidékiek nem taplók. Aztán folytassuk ott, hogy nem is alulinformáltak.

2018. április 23. 16:54
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Kezdjük ott, hogy a vidékiek nem taplók. Aztán folytassuk ott, hogy nem is alulinformáltak. Egyszerűen nem figyelik a belvárost megosztó, amúgy teljesen érdektelen és legtöbbször értelmetlen vitákat. Nem érnek rá. Budapest belvárosában az országos arányuknál messze felülreprezentáltabb tanuló ifjúság ellenben ráér, mivel nem dolgozik és a híresztelésekkel ellentétben különösebben nincsenek is leterhelve. Erre majd később ők is rájönnek, mikor első munkahelyükről nosztalgiáznak visszafelé a különleges hópihe korszakukban őket ért rendkívüli leterheltségre.

A tanuló ifjúság ugyanis tényleg ráér »tájékozódni«, a 444-től kezdve a New York Times-ig bezárólag mindent elolvasnak, benne és főként a saját véleményüket, amit aztán olyan tüneményesen mondanak vissza, ahogy az őket leterhelő tanárok várnák el egy-egy kötelező olvasmány ügyében a képességek és készségek fejlesztése helyett. (...)

Vidéken, minél kisebb egy település annál inkább, a (szép magyar szóval) véleményvezérek és a helyi »fontos emberek« véleménye, és (...) ezek a helyi »fontos emberek« úgy érezték, az ellenzék a vérüket akarja. Az ellenzéket sokszor vádolják azzal, hogy átadta a napirend alakításának jogát a médiájának, már nem alakítják, csak követik azt. Megfordult a helyzet, nem a politikusok »találják ki történetet«, hanem a média dob be témákat, amit utána ellenzéki politikusok beszélő fejként megmagyaráznak. Ebben az inverz helyzetben jöttek létre olyan tökéletesen kontraproduktív történetek, mint a módosabb gazdák földjének elvétele és a vadászok gyilkosozása. Ezt a két buborékot az Index-HVG-444-tengely és a mögöttük álló értelmiség állította elő, az ellenzéki politikusok pedig készségesen beleálltak – saját témáik és ötleteik évek óta nincsenek.

Cserébe a módosabb gazdák és vadászok úgy döntöttek, hogy sokkal jobb, ha marad a kormány, mintha megy, és ezt nem átallottak szélesebb körben a közösségük tudomására hozni. A szélesebb kör pedig narancsszínűre festette a választási térképet, a baloldal pedig visszaszorult a nagyvárosokba, főként a pesti ideológiai szegregátumokba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krasznai Zoltán
2018. április 24. 09:04
Én a magam részéről kifejezetten unom a balliberális (egyre inkább jakobinus) értelmiségi elit képmutatását. http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/04/a-koztunk-elo-szalasi-ferenc.html
Robur
2018. április 23. 23:59
Egy hulladék prostisrácos vélemény.
Babivadász
2018. április 23. 21:24
A fideszes polgármesterek és a megfenyegett közmunkások, a migránsoktól rettegő tanulatlan réteg döntött ,nem a vadászok és a módosabb gazdák. Egy cigányok álltál lakott faluban hol vannak vadászok meg módosabb gazdák? Ezeken a vidéki településeken 90 százalékkal nyert a Fidesz. Budapesten az emberek 70 százaléka érettségizett vidéki kistelepüléseken ugyanez az arány 10 százalék körüli. A vadászok és a gazdák nem tartoznak a magasan képzett réteghez.
Nata
2018. április 23. 20:52
Ha privát videót szeretne kapni, nézze meg ezt a https://goo.gl/Dufgbs címet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!