Soroslegó

2018. március 12. 12:28

Valóban a kormányzati propaganda lenne a felelős azért a sok-sok indulatért, gyűlöletért, amely az emberek szívében megtalálható?

2018. március 12. 12:28
Székely Attila
reposzt

„Ha valami a közéletet, a közbeszédet értelemszerűen befolyásolja, ne csodálkozzon senki, ha az előbb-utóbb megjelenik akár a gyerekek életében is. 

Arról nyilván lehet beszélni, hogy a kormányzati propaganda valóban hiszterizálja-e a közéletet, hogy mennyire valós a fenyegetés, fenyegetés-e egyáltalán – ám a legfontosabb mégiscsak az, hogy a gyermekeinkért mi, szülők, felnőttek vagyunk a felelősek. Vajon ha meghall a tv-ben egy számára szokatlan információt, egy döbbenetes hírt (valaki megölt egy másik embert) esetleg szóba kerül a közélet, a politika, mi, szülők, hogyan reagálunk? Hogyan reagálunk akkor, ha olyan dolgot lát, hall, amitől megijed, amitől okkal és joggal fél? Közel engedjük-e a gyermeket olyan témához, amivel nem tud mit kezdeni? Vagy, ha már nagyobb és önállóbb, elmagyarázzuk-e neki legjobb tudásunk, tapasztaltunk szerint, mi zajlik körülöttünk a világban? Ha hall arról, hogy bárkit bántanak a bőrszíne, a származása miatt (mondjuk, mert az illető vidékről költözött a fővárosba), esetleg ő maga is becsmérlő megjegyzéseket tesz valakire, beszélgetünk-e vele erről? 

Végezetül tegyük fel a kérdést: valóban a kormányzati propaganda lenne a felelős azért a sok-sok indulatért, gyűlöletért, amely az emberek szívében megtalálható? Valóban ez az, amit a szerzők szerint nem lehet már semmiféle hittan vagy erkölcstan órával kompenzálni? Vajon tegnap (azaz a migrációs hullám megjelenése előtt) minden más volt? Vajon a média által a képünkbe tolt erőszaktól, a férfi-női identitást romboló megnyilvánulásoktól nem kellene legalább ennyire vehemensen félteni a gyermekeinket? 

Vajon miért érzem azt, hogy az index és az írást eredetileg megjelentető abcúg nevű blog kéz a kézben csúsztat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. március 12. 16:01
Az ellenzék sokkal idegbetegebbnek tűnik, mint a kormányoldal. Már akasztgatásról fantáziálnak, meg arról, hogy fideszes újságírókat fognak majd elszámoltatni, miközben a bilibe lóg a kezük.
alex.leopardi
2018. március 12. 13:13
milyen gyűlölet,az én társaságomban van,ballibsi,nemzeti libsi,nemzeti radikális,kereszténydemokrata,néppárti fideszes.....vitatkozunk de nem gyűlölködünk,az a belterjesek közt divat...
qwrtzq
2018. március 12. 12:50
A baLOLdalnak rém kényelmetlen, hogy már a gyerekek is felismerik, hogy igen-igen kilóg a lóláb a levegőben lógó társadalommagyarázataiknak. Ugyan mi gyűlöletkeltő van abban, hogyha alapvető európai normákat várunk el mindenféle harmadik világbeli jövevénytől?! Persze magyarozni azt szabad... A nemzetiségek jogai (amennyiben nincs benne pénz), senkit sem érdekelnek a "demokratikus" jogvédők közül. Ezt felemlegetni meg aztán igazán halálos bűnnek számít. Ahogy tapasztaltam a fideszesek sokkal nyitottabb, sokkal elfogadóbb, és sokkal szélesebb látókörűbbek, mint a csak mantrákat dobálni képes balosok, és jobbikosok. Ez már csak a hozzászólások átlagos érvelési, fogalmazási színvonalán is szokott látszani. (elég csak áttekinteni a HVG-re)
zakar zoltán béla
2018. március 12. 12:46
Inex, még jobb is így, legalább nem DDDöng a semmi döglégy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!