Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ezért fontos, hogy orvos és beteg egy nyelvet beszéljen

2018. február 22. 21:54

Ezeket a fiatalokat nemcsak a tudományos megközelítés érdekli, hanem az is, mit lehet még a tudományon kívül tenni a gyógyításért.

2018. február 22. 21:54
Szentesi Éva
WMN

„Néhány héttel ezelőtt a Semmelweis Egyetem hallgatói meghívtak az orvosommal együtt egy beszélgetésre, mert nagyon érdekelte őket, hogyan lehet a betegekkel hatékonyabban kommunikálni. Az is érdekelte őket, mit érez a beteg, min megy keresztül, amikor megkapja például a »halálos ítéletét«, mit ért abból, amit mondanak neki az orvosok. Ezért a beszélgetés úgy kezdődött, hogy előbb felolvasták a zárójelentésem, majd elmondtam én a saját szavaimmal a történetet, ezzel is éreztetve a különbséget. Kíváncsiak voltak rám, mint ráktúlélőre, és kíváncsiak voltak arra az orvosra is, aki életem legnehezebb időszakában utat mutatott nekem. Ha önmagában az nem volna eléggé megható, hogy van ebben az országban egy maroknyi diák, aki éjt nappallá téve tanul azért, hogy egyszer majd emberek életét mentse meg, akkor elmondom nektek: ezeket a fiatalokat nemcsak a tudományos megközelítés érdekli, hanem az is, mit lehet még a tudományon kívül tenni a gyógyításért. 

Ugyanezen a keddi napon történt délelőtt, hogy elém került került »dr.« Dávid Tamás álonkológus ítélethirdetése, akit 2018. február 14-én ítélték el három év felfüggesztettre a következőkért: »A vádlott a súlyos, daganatos betegeket – az egyes tanúk szóhasználatával élve – vehemensen lebeszélte az orvostudomány által gyógymódként elfogadott kemoterápiáról és a sugárkezelésről – fogalmazott Szabó Helga, a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség ügyésze.« (forrás: HírTV) Dávid Tamás 2010 és 2015 között onkológusnak adta ki magát (amíg az ÁNTSZ-nek valaki bejelentést nem tett), és rákban szenvedő betegeket »kezelt« C-vitaminnal, miközben vehemensen lebeszélte őket az orvosi kezelésekről. (forrás: Kisalföld)

Az ítélet szigorúságán lehet vitatkozni. Szerintem a kiszolgáltatott emberek félrevezetése minimum kimeríti a gyilkossági kísérlet fogalmát. De én nem vagyok rögtön ítélő bíróság (milyen kár, mert, mondjuk, akkor Dávid Tamás Bene Krisztián mellett ülne már rég, és még jó sokáig).”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. február 23. 06:01
Konklúzió az "lúgos orvos" ítélet után: bárki vádlott lehet ártatlanul is, ha: - egy szomszédját akivel problémája volt valamikor kirabolják, megverik, megölik, - ugyanis az ügyészi/birói okoskodás alapján: VOLT RÁ OKA, LEHETŐSÉGE, TUDÁSA HOZZÁ! Minek kínlódnia a rendőrségnek helyszineléssel, nyomozással, elég valakire rámutatni! S a ha sértett nőnemű, a potenciális gyanúsitott meg fehér férfi, akkor már lehet is írni az itéletet!
annamanna
2018. február 23. 05:48
Érdemes volt elolvasni, tanulságos és megható szöveg.
A teremburáját
2018. február 23. 05:39
Na ebből is kibújt a femináci! "milyen kár, mert, mondjuk, akkor Dávid Tamás Bene Krisztián mellett ülne már rég, " BK-ra nem bizonyítottak rá semmit de mégis ül, DT meg bizonyítottan sem!
Knerten
2018. február 22. 22:11
No, de most miért nem lehet bélinkelni valamit? http:// pbs.twimg.com/media/DGEVlP1XYAAZpal.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!