Soros György davosi kultúrharca

2018. január 30. 10:33

Ahhoz képest, hogy Soros Györgyöt egyszerűen „jóindulatú milliárdosként”, „kedves befektetőként” mutatják be, nemrég Davosban igen egyértelmű politikai programot mutatott be a világgazdasági fórumon.

2018. január 30. 10:33
Veszprémy László Bernát
Magyar Idők

„Ahhoz képest, hogy Soros Györgyöt egyszerűen »jóindulatú milliárdosként«, »kedves befektetőként« mutatják be, nemrég Davosban igen egyértelmű politikai programot mutatott be a világgazdasági fórumon. – Putyinnak mennie kell – közölte. Ez mondjuk nem meglepő egy demokrata irányultságú amerikai üzletembertől. Trumpnak is mennie kell; hogy akkor ki lesz a világ vezető tényezője, arról Soros György nem beszélt. Talán a tech-óriások, a Facebook vagy a Google?

Nos, ők sem: nekik is menniük kell, vélte Soros. Nesze neked, »háttérhatalom« konteók! Melyik volt az egyetlen ország, amellyel kapcsolatban engedékenyebb hangon szólalt meg? Észak-Korea, a sötét diktatúra. Vele kapcsolatban, legyünk igazságosak, azt mondta, hogy veszélyt jelent a világra, de egy logikai ugrással ebből arra jutott, hogy törődjünk bele atomhatalmi mivoltjába. Egyébiránt pedig minden másra a válasz a nyílt társadalom.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2018. január 31. 13:51
"Melyik volt az egyetlen ország, amellyel kapcsolatban engedékenyebb hangon szólalt meg? Észak-Korea, a sötét diktatúra. Vele kapcsolatban, legyünk igazságosak, azt mondta, hogy veszélyt jelent a világra, de egy logikai ugrással ebből arra jutott, hogy törődjünk bele atomhatalmi mivoltjába." Most, hogy olvasom e sorokat vág ugrik be egy gondolat. Lehet, hogy Dzsordzsi-bá pénzelte Észak-Korea atombomba kísérleteit? Mert végül is az egy tuti jó üzlet, és ugye ha nem ő csinálja meg, hát megteszi helyette valaki más. Olvashattuk tőle eme karvaly hitvallását már korábban, mikor holokausztban áldozatul esett nemzettársai hátrahagyott vagyonát rabolta.
noMores
2018. január 30. 19:46
Itt ez a fiatal gyerek. Es mar igazi, gerinctelen komcsi. Hogy tortenhet meg ez?
oskar
2018. január 30. 18:34
Milyen gazdasági haszna van Sorosnak, hogyeghívzák a gazdasági fórumra?
zakar zoltán béla
2018. január 30. 15:08
Remek írás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!