Magyar Spyder

2018. január 04. 17:03

A keménykezű vezető hírében álló, most a nyugdíjas éveket élvezni igyekvő milliárdos már 1992-ben fölismerte az idők szavát.

2018. január 04. 17:03
Tóth Ákos
Tóth Ákos
168 Óra

„És többnyire tudja, mit csinál. A keménykezű vezető hírében álló, most a nyugdíjas éveket élvezni igyekvő milliárdos már 1992-ben fölismerte az idők szavát, s maga köré szervezett Közért-boltosokkal üzletláncot alakított ki, amelyet mára tehetséggel és hosszú évek dolgos munkájával több mint háromezer boltos hálózattá épített. Igaz, a nagy sikerhez hozzájárulhatott a Fidesz iránti feltétlen odaadása is. Ez leglátványosabban a 2010-es választások előtt öltött testet, amikor a CBA Ítéletidő feliratú plakátokkal szórta tele az országot.

Orbán Viktor aztán a maga szerény eszközeivel – a különadók kiszabásával, amely a CBA‑t a franchise-rendszer miatt kevésbé érintette, mint konkurenseit, továbbá a főképp az Aldi és a Lidl terjeszkedését fékező plázastoppal – meg is hálálta ezt, és elősegítette a látványos gyarapodást. Baldauf jó lóra tett a lovassport nagyjaival, a Lázár testvérekkel is, akik remek fideszes kapcsolataikkal a cég arcaivá váltak, így aztán túl tudott lendülni azon a balfogáson is, hogy CBA-s vezetők több száz millió forintot adtak a vesztegetési ügybe keveredett Egymásért alapítványnak. Potomság.

Baldauf László egyike azoknak a figuráknak, akik élve tehetségükkel, ügyesen lavírozva a politika bugyraiban, jókor és főként jó helyre állva hirdetőivé, kedvezményezettjeivé és megtestesítőivé váltak annak az ideológiának, amely a külföldben vélte meglelni a magyarokat sújtó átok minden okát. És most, pályája delelőjén új életre készül, amelyet megalapoz a tiszteletére elhelyezett emléktábla abban a Nagymező utcai üzletben, amelyben tanulóéveit kezdte 1955-ben, továbbá a tömérdek vagyona, amelynek szimbóluma az a körülbelül egymillió dolláros, 887 lóerős Porsche 918-as Spyder lett, amely 2,8 másodperc alatt gyorsul föl százra, tehát kétségkívül a magyar utakra termett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. január 06. 07:01
Mekkorát tudtok majd államosítani Tóth elvtárs ha visszajöttök, lehet belőle havonta 500 milliós adó rajzfilmet csináltatni meg 600 milliós antiszemita kutatást a Mole Rougéban Heller Ági néninek Ernyős Mariskának (Lámpa) Meg TGM securitatés bácsinak sufnitunigra. Meg lehet a víz/csatornadíj köbméterenkénti árát is feltudjátok majd emelni 1800 Ft-ról 3600 Ft-ra.
Peter8811
2018. január 05. 21:28
Ákos elvtárs, a krumplileves az legyen krumplileves, is.
Mich
2018. január 05. 14:34
168 Óra: "Csak a Nemzet ellen!"
Biedermann
2018. január 05. 10:20
Ez nagyon karcsú volt Ákos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!