A nap, amikor a szociközeli szarkavaró-intézet lesuttyózta a választókat

2018. január 30. 12:03

A magyar ugarozós, mucsázós felfogás arról szól, hogy mindig a „baloldali” politikai és szellemi elitnek kell vezetnie az országot.

2018. január 30. 12:03
Tálos Lőrinc
Reflektor blog

„Úgy szaladt át a közösségi oldalakon a rémhír, hogy »a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson« mint Marika nénin mosatlan ringló. A hír nyomán kitört a morális pánik, majd felmászott a közösségi oldalak üzenőfalára, hogy onnan dobálja szét a banánhéjat. A hírrel csak az a gond, hogy a zoom.hu – Policy Agenda táncos-komikus párosnak még a kutatás során feltett kérdéseit sem szabad elhinni. Ágazati pletykák szerint a papír másik oldalán az a felmérés volt, amely szerint Lattmann Tamás ismertebb Botka Lászlónál, de azt már nem kellett felhasználniuk, mert a szocik a tervnél gyorsabban szúrták hátba a saját miniszterelnökjelöltjüket. 

Annak leszögezése után, hogy ez az eredmény egy büdös nagy kamu, amit tematizálási céllal dobtak be, nekünk csak három kérdésünk maradt. Az egyik, hogy kinek az érdeke, hogy a kampány Soros Györgyről szóljon? A Fidesznek. A második, hogy kinek az érdeke, hogy egy »fasisztaveszély!« felkiáltással összeterelje a szétszéledt nyáját? Annak a ’90-es években ragadt baloldalnak, amelynek soha nem is volt több a fejében, mint egy nácikártya alaposan körbepárnázva vattával. (Felhívnánk a figyelmet arra, hogy ez a magyar ugarozós, mucsázós felfogás amúgy mélyen elitista, arról szól, hogy mindig a»baloldali« politikai és szellemi elitnek kell vezetnie az országot, hatalmuk megkérdőjelezése azonnal a fasizmus mocsarába rántaná az országot, mert a népnek arra van igénye.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2018. január 31. 13:12
Az SGyP egymillió pirézt akar betelepíteni Magyarországra. Évente! Nehogymá'! Állítsuk meg! https://www.youtube.com/watch?v=NV2MIqmcRiY https://www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4 -De Pásztor Albert nem a Fidesz jelöltje... -Nem? Húúú...
zolizolizoltan
2018. január 31. 07:13
Nincs már baloldal Magyarországon, jobb híján a liberálisokat csúfolják baloldaliaknak. Még az MSZP is liberális, ezt bizonyította akkor, amikor az enyhén baloldali Botka sem tetszett a maroknyi liberális párttagságnak. Összebútoroztak az ultraliberális Gyurcsánnyal. Gergőnek sem áll jól a baloldali politizálás Gyurcsánnyal a hátán.
egykettő
2018. január 30. 20:13
"Az egyik, hogy kinek az érdeke, hogy a kampány Soros Györgyről szóljon?" Ez tényleg ennyire hülye?
OberEnnsinnen
2018. január 30. 16:43
Policy Agenda Dr. Belyó Pál kutatási igazgató A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, majd egyetemi doktori fokozatot 1974-ben. 1981-ben a Magyar Tudományos Akadémián megszerezte a közgazdaságtan kandidátusa címet, majd 1992-ben a PhD fokozatot. 2009-2010-ben a Magyar Központi Statisztikai Hivatal elnöke. Tudományos tevékenysége keretében közgazdasági elemzéseket és előrejelzéseket készít. Kiss Ambrus ügyvezető Politológusként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 2010 óta vezeti a Policy Agenda-t, több kötet szerkesztője, és publikációi jelentek meg főképpen társadalompolitikai témákban. 2016-ban jelent meg első könyve: Nem kell nemzeti minimum címmel. Főbb kutatási területe: társadalompolitikai folyamatok, szakszervezeti mozgalmak, munka világa intézményrendszere. Krausz Péter ügyvezető Diplomáját a Janus Pannonius Tudományegyetemen szerezte. Alapítója és vezetője a Policy Agenda-nak. Több kötet szerkesztője és társszerzője. Szakterülete a médiapolitika, kampánymenedzsment és válságkommunikáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!