Sötét zsaruk

2018. január 09. 07:15

Az már teljesen mindegy, hogy ki milyen filmet csinált, jót-e vagy gyengét, ma már politikai oldaltól függ Amerikában az alkotás színvonala.

2018. január 09. 07:15
Sitkei Levente
Magyar Idők

„A Golden Globe díjkiosztó sötét zsarui erkölcsrendőrséggé váltak, mert az álomgyár elitjének néhány tagja erre lehetőséget adott nekik. A vádak bizonyítás nélkül tényekké válnak, a fekete ruhás elit pedig átrendezi a sorokat.

Az már teljesen mindegy, hogy ki milyen filmet csinált, jót-e vagy gyengét, ma már politikai oldaltól függ Amerikában az alkotás színvonala. De függ bőrszíntől, nemi identitástól, etnikai háttértől is, mindenkinek lehet találni a múltjában vagy a jelené­ben olyan apró hibát-bűnt-tulajdonságot, amellyel sarokba szorítható.

Hollywood illúzió, hiszen ez a lényege, a kicsi pixelek nem a valóságot mutatják be, hanem annak szórakoztató árnyképét, amely mára annyira valóságosnak tűnik, hogy már maga az álomgyár is hisz benne, s komolyan veszi saját magát.

Oprah Winfrey így valóban lehet amerikai elnökjelölt, már csak az a kérdés, hogy a Demokrata Párt hűvös fejű közgazdászai és adománygyűjtői hajlandók lennének-e elfogadni a tévés személyiséget politikusként.

Ha Hollywood politikai erőként működik, és maga alá tudja gyűrni az ízlés mellett a politikát is, akkor ez sem kizárható. Persze azért mérget nem érdemes venni rá, épp azért, mert a valóság sokszor keresztülhúzza a számításokat.

Az erkölcsterror azonban mindenképp veszélyes. A reformelit megölte a komédiát, mert minden viccet komolyan vesz, minden mosoly mögött politika húzódik, minden ruha állásfoglalás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. január 09. 16:04
Politika , művészet , film , sőt , maga az élet : a kritikai készség és képesség adja ezekkel kapcsolatban a függetlenséget . Lehet például a média túlsúlyban , szuggerálhat akármit , aki tud gondolkodni , használja az eszét , netán még keresztény hite is van , az támadhatatlan .
bispora
2018. január 09. 09:10
Sitkei Levente nagy ziccert hagyott ki, ha már ezt a címet adta a Golden Globe cikkében. A legjobb férfi mellékszereplő díját ugyanis egy fehér férfi színész kapta, Sam Rockwell, aki egy rasszista fehér rendőrt formált igen valósághűre. Beteges korunkra jellemző módon a díjazottat már támadják is a twitteren, facebook-on, hiszen a kitüntető díjat áttételesen egy fehér rendőr kapta néhány agyhalott szerint...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!