Egy semmiről szóló tüntetés margójára

2018. január 30. 19:19

Nem tüntetés-partyt kell tartani az utcán, semmitmondó frázisokat puffogtatva és a semmire nevelve a gyerekeket a jogainkat skandálva, a kötelességeinket elfelejtve. Tudjuk, hogy a mai liberálisok ebben a legjobbak, de örülnénk, ha legalább a gyermekeket kihagynák ebből az egészből, ezzel is egy kis tisztességet csempészve a tisztességtelen, semmitmondó játszmáikba.

2018. január 30. 19:19
Nagy Dóra
IKON

„Akik valódi megoldást akarnak azok azt mondanák, hogy nem az óraszámmal, hanem annak eloszlásával és az órarend felépítésével van a probléma. Akik segíteni szeretnének, azok azt mondanák, hogy jobb lenne, ha a gyerekek tudásának, képességeinek megfelelően felmérnék a kompetenciáikat és aszerint alakítanák ki az órarendjüket erősítve az erősségeiket, megalapozva a versenyhelyzetet és sikerélményt adva nekik. Akiknek a gyerekek és az ország jövője a legfontosabb azok azon lennének, hogy hitet, erőt és tudást adjanak nekik, nem pedig »Érzem, hogy butulok« táblákkal erősítenék bennük a kisebbségi érzést és a bizonytalanságot. A sort pedig lehetne folytatni, hiszen nem a kormányzat(ok) egyedüli hibája, ha probléma van az oktatásunkkal, hanem ebben benne van a tanár, a szülő és a gyerek is egyaránt, viszont valahogy mindig csak a kormányt hibáztatja mindenki, mint egyedüli bűnöst.
 
Mi a tanulsága tehát a múlt pénteki eseményeknek? Mint láthatjuk lehet egy kezdeményezés népszerű a közösségi oldalon, de az már más, amikor meg is kell jelenni az eseményen. Nem tudom, pontosan melyik civilnek mondott szervezet találta ki ezt a tüntetést, de őszintén nem is fontos, hiszen hamarosan továbbiak ugranak elő a földből hasonló megmozdulásokat produkálva. Ez pedig engem már nem is érdekel. Nem érdekel, mert a lehető leggusztustalanabb húzás azok mögé rejtőzni, akiket meg kellene védenünk és akiket oltalmaznunk kellene. Inkább ezen kellene elgondolkodni, inkább valódi megoldási javaslatokkal kellene élni, amihez hozzátartozik az önvizsgálat is, nem csak a felelősségre vonás. Nem tüntetés-partyt kell tartani az utcán, semmitmondó frázisokat puffogtatva és a semmire nevelve a gyerekeket a jogainkat skandálva, a kötelességeinket elfelejtve. Tudjuk, hogy a mai liberálisok ebben a legjobbak, de örülnénk, ha legalább a gyermekeket kihagynák ebből az egészből, ezzel is egy kis tisztességet csempészve a tisztességtelen, semmitmondó játszmáikba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avíznekárja
2018. január 31. 15:57
Kedves Dóra, Ezt az irományt a legjobb indulattal sem nevezném cikknek. Semmilyen hozáadott értéket nem teremtett. Egyedül annyi értelme volt, hogy kicsit hergeljük és egymásra uszítsuk a társadalom különböző csoportjait. Ha egy értelmes cikket szeretnél legközelebb írni, javaslom az objektív módját a különböző javaslatok bírálatára. részletesen leírni a javaslatokkal szembeni problémákat, aggályokat esetleg ellenjavaslatot alkotni. De annyival elintézni az egészet, hogy "Tudjuk, hogy a mai liberálisok ebben a legjobbak". Nem vagyok liberális... nagyon nem, de az nem vezet sehova, ha egy társadalmi csoportot megbélyegzünk, ezáltal kirekesztjük a vitából! A kötelességeket sem nagyon részletezte kedves Dóra... erről is lehetne vitatkozni, hogy kinek mi a kötelessége, de úgy gondolom, ha valaki valamivel nem ért egyet, ami egyébként szerves részét képezi az életének, nem kötelessége némán, kérdés kélkül követni. Elég volt a Kádári mantrából!!
Mich
2018. január 31. 14:04
Igaza van. De azért ezt a tüntizéshez közeli időpontban kellett volna mondania...
dakotasámán
2018. január 31. 12:51
"Nem tüntetés-partyt kell tartani az utcán, semmitmondó frázisokat puffogtatva és a semmire nevelve a gyerekeket a jogainkat skandálva, a kötelességeinket elfelejtve. " hanem mit kellene csinálni fészbuk nerharcos ? talán minden gyerek mellé papot állítani, aki zorbán szája íze szerint mosná az agyát, és kedvére kiélhetné pedofil hajlamait ? hát bazmeg, a tüntetés partyik talán felhívják valamire a figyelmet, de ennél a papagáj kommandós kampánydumánál 100x jobbak.
karakán
2018. január 31. 12:46
Egyetértek a cikkíróval...jogokat követelni,miközben a kötelességre fittyet hànyunk...no ez a liberàlis hazugsàgcunami..felfordul a gyomrom ezektől a demszkiàrvàktól....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!