Isten szolgái legyetek, ne a politikáé!

2018. január 14. 17:40

A napi politikának nincsen helye a szószéken. Mert az emberek azért mennek el vasárnap misére és istentiszteletre, hogy az örömhírről halljanak.

2018. január 14. 17:40
Martí Zoltán
777

Szalagcímek hatalmas betűi, híradók vezető anyagai számolnak be egy plébános beszédéről, politikai állásfoglalásáról. Szomorú történet, amelynek legnagyobb vesztese épp maga az örömhír.

A napi politikának nincsen helye a szószéken. Mert az emberek azért mennek el vasárnap misére és istentiszteletre, hogy az örömhírről halljanak, hogy Isten házában legyenek, hogy magukhoz vegyék az Oltáriszentséget, hogy hitet és tanúságot tegyenek Krisztus szeretetéről. És hiába történik pontosan ez a templomok elsöprő többségében, látszik mi a következménye, ha valaki elköveti azt a hibát, hogy Isten házában áldozza fel az örömhírt a napi politika oltárán. Az egész keresztény közösség megbélyegzése, alaptalan feltételezések és vádak, egy elhibázott döntés következményei. Nem lehet az örömhír helyett a napi politikát választani. Soha.

Kedves lelkészek és papok, ti, akik közül annyi fantasztikus embert ismerek. Csodálatos hivatást kaptatok, talán a legszebbet ami létezhet: Isten szolgái lehettek, akiknek az a főállásuk, hogy Róla beszélhettek. Ti azt a különleges feladatot kaptátok, hogy a mennyország felé tereljétek embereket, nem pedig azt, hogy politikai jelöltek felé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoJe
2018. január 15. 13:57
Ugyanmár, ki van itt "kicsinálva"? Hónapokon keresztül tele volt ők lopnak plakátokkal az ország. Egy diktatúrában?
syphax
2018. január 15. 13:09
Szegény cikkíró Marti Zoltán nem látszik tudni,hogy a poltika az sajnos egy olyan "cipő", amelyikből nem lehet kilépni. Ugyanis: HA EGY PAP fölmegy a szószékre, vagy odaáll az AMBÓ-hoz és azt mondja: "KEDVES JÓ HIVEIM ÉN NEM POLITIZÁLOK"--MÁR EZ IS POLITIKA. DE! HA NEM TESZI MINDEZT--ÉS AKÁR POLITIZÁL, AKÁR NEM-- "AZ" IS. NEM POLITIZÁLNI NEM LEHET--BÁRMILLYEN HIHETETLEN IS EZ! És nincs különbség "napi politika" és "nagypolitika" vagy "erkölcsfilozófiás politika" között--mindez EGYREMEGYGY! Tudom, mindezt senki nem hiszi el, mégis így van!
Peter8811
2018. január 15. 11:33
Én meg azt mondom volt MSZP szavazóként hogy egyenesen kötelessége a papnak felhívni a figyelmet a kurva szar baloldalra amelyik baloldal a nép kifosztásával tölti az idejét. Jézus is így tenne és az ilyen alakokat mint a Tartós Elemér elküldené a büdös picsába!
noMores
2018. január 15. 10:36
A birkak MINDEN 777-es cikket agyonlajkolnak. Aztan ha valaki azt mondja, hogy nem kene a fidesz segget nyalni a szoszekrol, akkor meg nekiallnal hisztizni. Na, ezek is nagy keresztyenek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!