A múlt év

2018. január 05. 16:19

Szijjártó Péter vidáman ment haza, mint edzett férfi mulatság után a kocsmából.

2018. január 05. 16:19
Kuti János
Háromszék

„Szeptember elején viszont a magyar külügyminiszter kereste fel román kollégáját. A két ország közti jószomszédi (v)iszony állandóan fokozódik, akár a nemzetközi helyzet. Az őszi tárgyalások olyannyira gyümölcsözőek voltak, hogy Szijjártó Péter vidáman ment haza, mint edzett férfi mulatság után a kocsmából. Aztán hamar kijózanodott, mert mint látogatása után egy nappal kiderült: az ígéretek ellenére a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot mégis bezárják. A »baráti gesztusra« válaszként Magyarország úgy döntött, nem támogatja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe.

Közben másik két nagyhatalom vezére is fenyegette (és máig is fenyegeti) egymást, mégpedig  Trump, az Egyesült Államok elnöke és Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezére. Utóbbi kijelentette, ha Amerika nem fér a bőrében, meghinti atommal. Kim Dzsong Un azzal is ijesztgette amerikai kollégáját, hogy állandóan nála van az atomháborút indító piros gomb. Mire Trump azt válaszolta, hogy az övé nagyobb és hatékonyabb. Csak nehogy valamelyikük véletlenül álmában ráfeküdjön és megnyomja, mert akkor mi is megnézhetjük magunkat. Jobb lesz, ha bölcsködni valami egyebüket veszik elő, azzal játszadoznak, és azt mérik össze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. január 05. 23:38
Ki ez a felnotas?
Antigoné
2018. január 05. 17:47
Már megint nem értem, miért ezt a részt választották a mandisok, az egész sem hosszú, elbírunk vele, de ez így félrevezető.
balbako_
2018. január 05. 16:49
A magyar külpolitika felkeményedett és ezáltal eredményesebb lett. A fanarióta politikát már nem lehet velünk megetetni - ígérgetni és az ellenkezőjét tenni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!