Pálfordulás a Fideszben: go Soros!

2018. január 24. 07:55

A Fidesz brüsszeli képviselői szólítják fel a magyar kormányt a civilekkel való összefogásra.

2018. január 24. 07:55
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„Miközben itthon dübörög a kormányzati kampány, és éppen törvényt akarnak alkotni a migránsokat segítő civilek ellen, a Fidesz brüsszeli képviselői megszavazták, hogy a civil szervezetekkel együtt kell munkálkodni a menekültek érdekében – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypártok tíz európai parlamenti képviselője is igent mondott egy olyan állásfoglalásra, amely határozottan támogatón fogalmaz a magyar kormány által ellenségként kezelt, mindig csak a bevándorlás segítőinek nevezett csoportokkal kapcsolatban.

Alapjában véve a nőkről, a nemek közötti esélyegyenlőségről és »az éghajlati igazságosságról« szól a dokumentum; több mint negyven ajánlási pontot fogalmaz meg az Európai Bizottság és a tagállamok számára. Két pontja különösen érdekes.

A szöveg szerint felhívják az Európai Bizottságot, kooperáljon a civil társadalmi és emberi jogi szervezetekkel annak érdekében, hogy a menekültek és a lakóhelyüket elhagyó személyek emberi jogait tiszteletben tartsák, különös tekintettel a kiszolgáltatott nőkre és lányokra. De ugyanez az állásfoglalás a tagállamokat is felszólítja, hogy »a nők és lányok bármilyen jellegű zaklatásának elkerülése érdekében a helyi civil társadalmi szervezetekkel együttműködve támogassák, erősítsék meg, illetve vezessenek be ellenőrzési mechanizmusokat azokban a lakóhelyüket elhagyó vagy migráns személyeket befogadó központokban, ahol nem állnak fenn a nemi alapú erőszak megelőzéséhez szükséges minimális feltételek«.

Mindez pedig lényegében azt is jelenti, hogy a Fidesz brüsszeli képviselői szólítják fel a magyar kormányt a civilekkel való összefogásra. Figyelemre méltó, hogy megszavazta a hazai kommunikációval teljesen ellentétes szöveget – mások mellett – Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Szájer József is. Képviselőik közül egyedül Hölvényi György ellenezte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ján Fortunák
2018. január 25. 10:19
Berecskereki kolléga nagyon aktív. Nem csoda, van mit mosakodnia. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy Magyarországon NINCS migránsprobléma. Ide a kutya sem akar jönni, a mieink is mennek nyugatra. A migránsok, menekültek, bevándorlók, stb. Németországba vágynak. Ez pedig a németek dolga. Ha nekik kell, Orbánnak mit kell ÁLLANDÓAN PATTOGNI?
Bástyaelvtárs
2018. január 24. 23:30
ez a birkáknak is kínos :) Nyüszítenek magukban, h nem szabad migránsozni és bárki jöhet ha a viktor ugy látja, pedig a sok nyilas nyugger a legszívesebben vért fröcsögve okádná a mocskot a sok afrikai menekültekre. Már a menekült szó is furcsán hangzik, teljesen testidegen nekik. Most lettek kénytelenek betenni a szótárukba. Dehát ezeknek a majmoknak minden mindegy, a vallásos hit vezeti őket, nem a racionalitás
zakar zoltán béla
2018. január 24. 14:45
.................................
Mich
2018. január 24. 11:57
Így igaz, Nácisimogató Marianna: Pálfordulás a Jobbikban: go Soros!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!