Ítéletidők és riasztások

2018. január 09. 13:02

Legtökéletesebb szimbólumunk pedig az a felpumpált, ordító néger, aki mindennap beleüvölt a képünkbe.

2018. január 09. 13:02
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Önmagát jóval túlélt civilizáció ez.

Akkora nagy vörös riasztások közé vagyunk ékelve, mint a páviánok valaga, és mínusz tizenhat fokban összeomlunk. Legtökéletesebb szimbólumunk pedig az a felpumpált, ordító néger, aki mindennap beleüvölt a képünkbe.

Ott áll a felpumpált, ordító néger, agya helyén a XXI. század, áll a képernyő közepén, befújja magát valami dezodorral, és azt üvölti a képünkbe, hogy attól a dezodortól ő olyan nagyon férfias lett, hogy annál már csak akkor lehetne férfiasabb, ha elmenne motorozni. Aztán elmegy motorozni, és ha mínusz tizenhat fok lesz, akkor férfiasan megdöglik.

Mindenesetre, az agyatlan ordító néger a dezodortól lesz nagyon férfias. Ezzel szemben itt van nekünk Bohumil Hrabal mester, ő azt írta, hogy »egy igazi férfinak mindig enyhe sör- és fosszaga van«.

Hm… Ugye, milyen bonyolult az élet? Én mindenesetre a mínusz harminckét fokot választom, ahol nincsen hideg, csak »szarember«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cezar
2018. január 11. 00:42
Na bayer ez megint olyan szar mint amilyen szar te vagy! Remélem a kereszted már berozsdált! Ronda és hülye is vagy!. Szerintem te azért írsz mert pösze vagy.
VakzKommondor
2018. január 09. 20:45
Zsóti! Fùjhattok ti barmit magatokra mindig enyhe fosszagotok lesz
krotak
2018. január 09. 19:52
Akinek baja van Bayer Zsolttal, olvassa el tőle az 1100 év Európa közepén című könyvet. Lehet, hogy elgondolkodik, lehet, hogy még jobban fogja utálni.
48gondolkodó
2018. január 09. 17:17
Ez egy nagyon jó kis esszé lehetett volna, ha Esterházy Péter izzadta volna és pláne ha az ÉS-ben jelenik meg. Na de így!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!