A macsókról és a férfiakról

2017. december 23. 10:06

A macsó nem férfiideál, főleg nem konzervatív férfiideál. A macsó napjainkban pánikhelyzetben él és ezt helyesen teszi.

2017. december 23. 10:06
Mauri partizán
Mandiner

Van itt egy jelentős félreértés, amiben sajnos elég sok, önmagát egyébként konzervatívként meghatározó nő és férfi tévedésben él. Mondhatnám egyébként kollaborálásnak is a bűnnel. Ez napjaink szexuális zaklatásait illeti, még inkább az ebből kirobbant botrányokat.

Gyakori jelenség, ahogy egy konzervatív azon az állásponton van, hogy elég a boszorkányüldözésből, hiszen az esetek egy részében a cselekedet megtörténtére mindkét fél beleegyezését adta, ez különben is arra vezet, hogy a férfiakat stigmatizálják, esetleg felteszik a kérdést, hogy mi lesz a következő, már egy bókot sem lehet mondani és így tovább, és így tovább.

1. Aki konzervatív – és devalválhatták ezt a fogalmat az évszázadok számtalanszor, de valójában és mindenkor –, az köznapi módon vallásos, ennél fogva tisztában van vele, hogy egy cselekedet megítélése erkölcsileg teljesen független attól, hogy a cselekedet megvalósítói mit gondolnak a tettükről. Ha mindketten pozitívan ítélik meg, akkor is lehet bűnös, ha pedig ez napvilágra kerül, büntetést érdemel.

2. Azokat a férfiakat, akik a keresztény erkölcsiség szellemében élték és élik a mindennapjaikat – leegyszerűsítve a mindenkori illemszabályok minimumának betartásával –, nem vonják szégyenpadra, mert nincs miért.

Aki az emberi méltóságot tiszteletben tartja, nyugodtan aludhat.

3. Minden épelméjű ember tisztában van azzal, hol a határ a feministák delirálása és a valódi szeméremsértés között. Az előbbit egy férfi nyugodtan kezelheti gúnnyal és megvetéssel, több teendője nincs. Az utóbbi viszont világos, egyértelmű, aktív megvalósítást kíván, amelyet véletlenül senki sem követ el.

Lássunk tisztán. A macsó nem férfiideál, főleg nem konzervatív férfiideál. A macsó napjainkban pánikhelyzetben él és ezt helyesen teszi.

A feminista álférfi sem konzervatív férfiideál. És ha a szívünkre tesszük a kezünket, hallgatunk a lelkiismeretünkre és volt gyerekszobánk, akkor pontosan tudni fogjuk, hogyan létezhetünk férfiként a két véglet között.

Végül muszáj megjegyeznem, természetesen a pár hónapja kitört tisztogatási hullámnak – sajnálatosan – nincs köze valami konzervatív ellenforradalomhoz, ahol szépen leteheti mindenki a batyuját a hiúságok máglyájára. Ettől függetlenül a pozitív hozadékának lehet és kell is örülni.)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2017. december 24. 07:17
A média éppen aktuális új hulláma (new wave) amin kötelező ilyen esetekben a szörfözés (surfing) azoknak, akiket ezért fizetnek
duhle78
2017. december 24. 05:07
Ránézésre is látszik a cikkíró képén, h egy feminista totaliberális. Amit írt, az lapos semmitmondás, megspékelve azzal, h milyen az "igazi" férfi. Gratulálok, de nem Mauri partizán vagy, hanem Mangina kurtizán!
Mr.Falafel
2017. december 23. 21:02
Nem rossz riposzt arra a punciszájú baromra, aki férfi klubot csinált.
Hóvirágcsempész
2017. december 23. 17:58
Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!! Ha bárkit megbántottam , most elnézést és bocsánatot kérek . A Csempész kiszáll egy időre . :-))) Aztán folytatódik a horror . :-))) A jóságról „Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!