A harmadik szélsőség kora

2017. december 01. 21:01

A modern történelem harmadik szélsőséges uralma jött létre, a bal- és a jobboldal után ezúttal a liberalizmus irányzata torzult el és vált totálissá.

2017. december 01. 21:01
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„És a lehetetlennek látszó képlet megvalósult: az eredetileg a skála közepén álló liberalizmus a XXI. század elejére olyan mértékben eltorzult, hogy elveszítette eredeti arculatát, s átfordult annak az ellenkezőjébe. Szabadság helyett szabadosság, pluralizmus helyett véleménydiktatúra, tolerancia helyett intolerancia a nem »liberálisan« gondolkodókkal szemben. A szabadversenyes kapitalizmus helyett a globálissá váló piac uralma az állammal és nemzetekkel szemben. A különféle – nem nemzeti! – kisebbségek jogainak elsődlegessé, abszolúttá tétele, a politikailag korrekt beszédmód kikényszerítése és erőszakos terjesztése; ezzé vált a XXI. században a valaha szebb napokat látott liberalizmus.

Nem belemenve a liberalizmus szélsőségessé válásának okaiba, arra hívom fel a figyelmet, hogy a modern történelem harmadik szélsőséges uralma jött létre, a bal- és a jobboldal után ezúttal a liberalizmus irányzata torzult el és vált totálissá. Ezáltal pedig minden olyan ideológia létrehozta »vészkorszakát«, amelyekre jellemző a hit, hogy a világot egy eszme szellemében gyökeresen át lehet, sőt át kell alakítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. december 04. 00:14
Amikor az (európai) emberiség - valamikor a felvilágosodás (nemelyek szerint "besötétedés) tájékán - kivette a sorsát Isten kezéből, hamar elhitte, hogy képes - és e tévedésében a felgyorsuló tudományos-tecnikai fejlődés is megerősítette - a földön megteremteni a mindenki boldogságát elhozni képes társadalmat. A francia forradalom már az eszmei irányt, irányokat is kijelölte, amik a "szabadság, egyenlősèg, testvériség" jelszóhármasban öltöttek testet. Amikor aztán az eszme - igen gyorsan - mindennél - az embernél és az életnél is - fontosabbá vált, megvalósult a történelem első olyan tömeggyilkosága, ahol nem érdekből, hanem egy eszme nevében okoztak - százezres nagyságrendben - vérfürdőt. Ez azonban - sajnos - kevés volt a kijózanodáshoz. Az eszmei irány megmaradt, csak most már külön-külön fogtunk hozzá a jelszóhármas megvalósításához. Kettőt közülük már "sikeresen" "abszolváltunk". Olyannyira, hogy mindkettő eljutott a saját őrületbe hajló szélsőségeségéig. A "testvériség" a nácizmus képében rendezett milliós mészárlást, az "egyenlőség" a komunizmus nevében tette ugyanezt, azzal a különbséggel, hogy itt az áldozatok száma - ismét egy nagyságrenddel - immár tízmilliósra növekedett. Hátra van még a "szabadság", s nagyon úgy áll a zászló, hogy ezt az irracionálisba tolt eszmét sem ússzuk meg emberhalál nélkül. A "liberalizmus" már elkezdett a saját paródiájába fordulni, amiről az emberiség jelentős része láthatóan nem akar tudomást venni mindaddig, míg a vérfürdő nem veszi kezdetét. S ha hinni lehet a trendeknek, az áldozatok száma nem fog már megállni itt százmillió alatt, Ne így legyen !!! Talán tehetünk még róla ...
kuzmics
2017. december 03. 08:06
Nagyon jó! "liberrált"
Mich
2017. december 02. 11:45
Van itt már annyi szélsőség... Libsik, bolsik, nácik - ráadásul egyesültek... Ebből lett a Nagy Katyvasz...
zolizolizoltan
2017. december 02. 08:44
A mesterséges intelligencia 5 év múlva beköszönő korszakában a cégek visszahozzák a termelésüket a központjuk közelében. Ennek következtében a multik is patriótává válnak, emiatt a liberalizmus már nem fogja segíteni a nagy cégek profitjának növelését. A liberalizmus háttérbe szorul anélkül, hogy ezért tenni kellene valamit is. Türelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!