Üldözési szabadság

2017. november 10. 19:32

Ha én profi bérgyilkos lennék, meglátnám a lehetőséget ebben az ítéletben arra, hogy önvédelem látszatát keltve gyilkoljak.

2017. november 10. 19:32
Révész Sándor
HVG

„Katona Andrea esete azért fontos, mert közvetlenül és kézzelfoghatóan mutatja, hogy azok a törvények, amelyeket azzal az ígérettel hoznak a törvényhozók és abban a reményben támogatnak a polgárok, hogy a vétlen, törvénytisztelő polgárok biztonságát növeli, valójában a törvénytisztelő polgárok veszélyeztetettségét növeli. Hiszen itt konkrétan sérültek, károsodtak vétlen emberek, és a bíróság velük szemben azt pártolta, aki miatt megsérültek és károsodtak. 

Ha én profi bérgyilkos lennék, meglátnám a lehetőséget ebben az ítéletben arra, hogy önvédelem látszatát keltve gyilkoljak. Annál is inkább, mert a profi bérgyilkosokat az esetek jelentős részében olyanok kinyírásával bízzák meg, akik maguk is az alvilághoz tartoznak, és nem nagyon nehéz azt a látszatot kelteni, hogy bűncselekményt követtek el üldözőikkel szemben. Bűnözőket bizonyos helyzetekben üldözni kell. Természetesen. Erre olyan bűnüldözőket kell jól kiképezni, akiknek ez a mesterségük, és akik ezért villoghatnak is, szirénázhatnak is, mehetnek sínen, buszsávban stb. Az autós pedig tudja, hogy a lehetőség szerint utat kell adnia a szirénázóknak. Az amatőr áldozat olvassa le a tolvaj rendszámát, húzódjon félre, és hívja a rendőrséget. Ha pedig nem ezt teszi, viselje a következményeket. Ha már az ártatlanoknak is viselniük kellett.

Tudom, milyen sokat ér egy táska. Pénzzel, kártyákkal, iratokkal, személyes emlékekkel. De talán mégsem annyit, mint az életünk, az épségünk (hogy az autónkat már ne is említsük).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. november 12. 08:43
Mese mese meskete, se füle se farka az izzadmányodnak. Te ne álmodozz a bérgyilkosságról, te egyszerűen bérhülye vagy.
SilentBob
2017. november 11. 14:25
Dr. Katona Andrea megosztotta Fiáth Szilvia bejegyzését. október 28., 0:58 · Erre nincsenek szavak... Gyönyörű, édes kis csöppség! Hogy lehet valakinek a lelke ennyire gonosz? Aki tette, ugyanezt érdemelné! De amíg az állatok életét a magyar jogalkalmazás nem tartja értéknek, addig csak a könnyeink folynak minden egyes megkínzott állatért. Mindent el kell követnünk, hogy a törvény lecsapjon ezekre az aljas emberekre, és legyen végre hivatalos állatrendőrsége is az országnak! Az ilyen elkövetők egyszerűen nem úszhatják meg! A VÁLASZ jelenleg az egyetlen párt, amelynek ez szerepel a programjában (állatrendőrség létrehozása, állatvédelmi törvény megszigorítása, kemény büntetések). A többieknek ez miért nem fontos? Jellemző. Két ember elgázolása után még neki áll feljebb.
SilentBob
2017. november 11. 14:23
Undoritó sötét megszállott pofa. https://hu-hu.facebook.com/Dr-Katona-Andrea-677066275729465/
Mich
2017. november 11. 13:09
Bolsi hablaty.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!