Trump kettős mércével mér

2017. november 02. 19:15

Trump feltűnően erősebben ítéli el a muszlimok által elkövetett terrorakciókat mint a fehér felsőbbrendűség nevében elkövetett gyilkosságokat.

2017. november 02. 19:15
Papp Gáspár
Mérce

„Májusban az oregoni Portlandban a fehér felsőbbrendűségi ideológia követője leszúrt két férfit, akik védelmükbe vették az általa bántalmazott lányt. Miután a reakció hiánya miatt az elnököt heves kritika érte, a hivatalos elnöki fiók megszólalt, és »elfogadhatatlannak« nevezte a gyilkosságokat, de ebben az esetben sem nevezte meg a támadás ideológiai hátterét, és csak »imára«, nem pedig politikai válaszra szólította fel az amerikaiakat.

Trump személyes Twittere azonban ekkor is néma maradt. (Trump két fiókja mintha két egészen különböző elnököt képviselne, a hivatalosat nem is az elnök kezeli, az ott megjelenő bejegyzések kevésbé Trump személyes gondolatait és érzelmeit közlik, sokkal inkább a hivatalos elnöki közlendőket.)

Az elnöki megnyilvánulások után az elmúlt két napban többen is felhívták rá a figyelmet, hogy Trump feltűnően erősebben ítéli el a muszlimok által elkövetett terrorakciókat mint a fehér felsőbbrendűség nevében elkövetett gyilkosságokat. Holott a neonáci erőszak éppúgy az amerikai politikai közösség által lefektetett alapértékeket támadja, és áldozatai éppen úgy ártatlan állampolgárok, mint az iszlamista szélsőség áldozatai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2017. november 04. 03:00
"Az elnöki megnyilvánulások után az elmúlt két napban többen is felhívták rá a figyelmet, hogy Trump feltűnően erősebben ítéli el a muszlimok által elkövetett terrorakciókat mint a fehér felsőbbrendűség nevében elkövetett gyilkosságokat. Holott a neonáci erőszak éppúgy az amerikai politikai közösség által lefektetett alapértékeket támadja, és áldozatai éppen úgy ártatlan állampolgárok, mint az iszlamista szélsőség áldozatai." Amerikában senki nem nyilvánított ki "fehér felsőbbrendűséget"! Ez egy ordas hazugság! Undorító hazugságok hegyén hátán! Olyan "neonáci erőszakról" regél a cikkíró, amely nem is létezik! Az egész rasszista cunami a déli confederate szobrokkal kapcsolatban tört a felszínre és a feketék ezt lovagolták meg Trump elleni örületükben! Mert egyszerűen képtelenek elviselni a fekete elnököt követő fehéret! Elvakultan azt hitték, hogy Obamát csak fekete elnök követheti és ez így marad örökre. Dehát ez nem így működik.
Morgen
2017. november 04. 01:18
A lopakodó "demokráciában" egyszerű blokkolni a hatalomban lévő embert. minden szavát elemezni kell, majd kijelenteni, hogy egy demokrata ilyet nem mond. Minden területen támadni kell, hátha megunja, vagy belefárad. Trump nem úgy néz ki!
Csomorkany
2017. november 03. 21:51
Az talán különbség, hogy a muszlim fickó az importgyilkos volt, így az import leállítása erre megoldásnak tűnik. A saját terméssel ilyen szempontból nehezebb mit kezdeni.
atila68
2017. november 03. 08:28
Ez az a Mérce ahova azok írnak akiktől már a Kettős Mérce olvasók gyomra is felfordul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!