A Jobbik átveri a baloldalt

2017. november 11. 10:21

Elképzelhető, hogy a Jobbik számára a baloldal csak a Fidesz abszolút többségének megtöréséhez, de nem a közös hatalomgyakorláshoz, illetve kormányzáshoz kell.

2017. november 11. 10:21
Mráz Ágoston Sámuel
Magyar Idők

„Elképzelhető, hogy a Jobbik számára a baloldal csak a Fidesz abszolút többségének megtöréséhez, de nem a közös hatalomgyakorláshoz, illetve kormányzáshoz kell. Ha így van, hiába a közgondolkodók önmegtagadása, Heller Ágnes vagy Somogyi Zoltán udvarlása Vona Gábornak, a Jobbik számára a baloldallal való összefogás eszköz és nem cél.

Az egykori nemzeti radikális, ma taktikai okokból migráns-, CEU- és állatbarát párt mesterterve több lépésből áll. Az első a Fidesz abszolút többségének megtörése. Ha a baloldallal remélt rejtett összefogása sikeres lenne, s nagyjából ötven választókerületben megakadályozná a Fidesz jelöltjeinek győzelmét, akkor elérné a Jobbik a valódi célját, s megakadályozná a Fidesz és a KDNP parlamenti többségét és ezáltal kormányzásának folytatását.

Ebből a szempontból a Jobbik számára nem győztesek kiléte, hanem azok mennyisége fontos a választókerületekben. Ezen a jelenlegi, félig nyilvános koordináció fázisában, akár az ötven választókerület többségében is, udvariasan előreengedheti a Jobbik a baloldali jelölteket. S vajon melyik megélhetéséért aggódó balos képviselőjelölt fog megharagudni, hogy a Jobbik neki is gyűjt szavazókat?

Ha azonban a mesterterv első lépése sikerül, új politikai helyzet jönne létre. A második lépéshez már nem kell a baloldal. Semmi sem kötelezné a Jobbikot a baloldallal való közös kormányzásra, mivel az összekacsintás sem lenne nyilvános és ezáltal a választók számára számonkérhető. Lehet, hogy a baloldaliak megszereznék a mandátumok 30-40 százalékát a koordináció révén, de nem kerülnének hatalomra. Azok, akik a hatalom érdekében kampányolnak, most a balliberális körökben a Jobbikkal való összefogás mellett, hoppon maradnának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. november 12. 23:18
Elképzelhető persze. Az is elképzelhető, hogy Mráz Ágoston Sámuelnek szeretője van. És az is elképzelhető, hogy Mráz Ágoston Sámuel a baloldalért aggódik. Valamint az is elképzelhető, hogy Mráz Ágoston Sámuelnak ötöse lesz a lottón. Lehet ilyesmikről cikket írni, csak az az irodalom és nem az élet.
luisbathhelena
2017. november 12. 12:31
"ma taktikai okokból migráns-, CEU- és állatbarát párt " +homokospárti (ki hitte volna pár éve) A Jobbiknak jövőre saját kamionja lesz a Pride-on , IGAZ Tunya??? és többiek
Mindjárt
2017. november 12. 11:46
Fidesz birkák indulója: EU-ból kilépünk NATO-ból is kilépünk USA-nak hadat üzenünk Leköpjük az euós pénzeket Adjanak nekünk rubeleket Putyin a mi megmentőnk Orbán a mi vezetőnk -------------------------------------------- Akinek nincs olyan hatalmas, hájas pocakja és disznófeje mint a mi vezérünknek az hazaáruló
Mindjárt
2017. november 12. 09:36
Csak a fideszbarmok tagadják, hogy kádár spiclije volt a kommunista kisztitkár, sorostanítvány felcsúti cigány gazdájuk. Az apósa meg a rákosi ávó spiclije. A szülei meg a lehető legmocskosabb kommunisták. Ezek tények. Ezt vagy nem veszik figyelembe a felcsúti cigány kutyái vagy mocskolódásal próbálják eltakarni a gazdájuk kommunista hazaáruló mocskát. Orbán Viktor és Lévai Anikó elhallgatott titka: "apuka" állambiztonsági ügynök volt Forrás: https://kuruc.info/r/2/139965/ "...Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi. A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna." A Kádár diktatúra kegyeltjei és védettjei voltak ezek a hazaáruló tetvek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!