Életszerű példázat a rémületről

2017. november 27. 16:59

Ez az Allah akbar! immár fenyegetően hangzott. És riasztóan közelien.

2017. november 27. 16:59
Mórocz Zsolt
Magyar Idők

„A megtörtént abszurd után jöjjön a fikció: egy életszerű példázat a rémületről. Valamelyik reggel a konyhában szöszmötöltem, amikor felharsant közelemben az Allah akbar! kiáltás. Nem sikerült megállapítanom, honnan jön a hang, az udvarról-e vagy az utca felől. (Mindkettő viszonylag közel van az országhatárhoz.) Szélsőséges fiziológiai jeleit nem adtam ugyan a félelemnek, habár tényleg berezeltem. Kirobogtam a spájzba. Pechemre a machete a pajtában maradt. A leghasználhatóbb fegyvernek a piszkavas tűnt.

Azzal léptem ki rettenthetetlenül az udvarra, majd az utcára. Sehol senki, mindkettő kihalt. Nagyot fújtam, aztán letöröltem homlokomat. Míg a kaput zártam, azon tűnődtem, miként jutottunk Abdul Karim Allah akbarjától idáig.

Abdul Karimot a mohamedán világ megbecsült tudósaként ismerték Delhitől Kairóig. Elvégezte a muszlimok számára kötelező zarándoklatot. Mindvégig magával vitte kis magyar zászlóját, amelyet Mekkában büszkén tűzött szobája falára. Tapasztalatairól – Germanus Gyula néven – lebilincselő könyvet írt Allah akbar! címmel. A két szó azonban jó ideje új, vészjósló jelentéssel töltődött fel. Engem sokkolt, amikor felharsant, jóllehet utóbb kiderült, a rádió állomáskeresője mozdult el a szomszéd szobában. A rémület azonban valódi volt.

Ez az Allah akbar! immár fenyegetően hangzott. És riasztóan közelien. Nem akarom újra hallani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2017. november 27. 23:12
De jó ötlet, kipróbálom az Allahozást a Nagykörúton. Rettegjen a hülyéje :)
madarasi.abel
2017. november 27. 23:10
Most sírjak, vagy nevessek? Egy vén pali berezelt, mert a szomszédban a rádió túl hangosra volt állítva. Permanens fosásban élni, ej de jó lehet :)
noMores
2017. november 27. 22:09
Jaj, én sem akarom újra hallani, a hideg borsódzik a hátamon, hogy jönnek, és megerőszakolnak, aztán elveszik a munkámat, és végül arra kényszerítenek, hogy ne egyek disznókolbászt, pedig az a kedvencem! A minap is fel kellett jelentenem a rendőrségen két kisbuszt Pécs határában, mert tele volt migránsokkal, aztán valami történhetett, mert senkit nem vittek el - állítólag vízilabdázók voltak - de én hallottam, ahogy az egyik olasz akcentussal arabul beszélt!!
ottapont
2017. november 27. 19:58
El kell olvasni az eredetit, az itteni szemle nem a lényeges rész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!