Viszkis: bűn és bűnhődés magyar módra

2017. november 24. 08:51

Ő az élő és nagyon ritka példa arra, hogy van értelme a BV-intézetek küzdelmes munkájának.

2017. november 24. 08:51
Kopányi Balázs
HajduPress

„Döbbenetes ez az embertelenség ugyanabban az országban, ahol a magyar újságolvasók zöme egy emberként szorított annak idején a Viszkisnek, szívén viselte a sorsát, s szurkolt a magyar bűnüldöző szervek ellen, mondván, «csak el ne kapják már szerencsétlent«. Ne mondják, hogy nem így volt, mert ezt már volt szerencsém megélni és végignézni. Ez a jelenség is ritka, de egyetlen nagyon fontos körülmény eredményezhette mindezt: a Viszkis soha nem ölt. Kb. 140 millió forintot zsákmányolt azoktól a bankoktól, akik akkor és azóta is ennek többszörösét nyúzzák le a magyar emberekről legalizált keretek között.

Ez az ember 13 hosszú évet ült rács mögött. Tegyük hozzá: emberölésért sem gyakran osztogatnak ennyi büntetést. Tanult, könyv született róla, szakmát szerzett, lediplomázott, szabadulása óta a légynek sem ártott. Könyörgöm! Ő az élő és nagyon ritka példa arra, hogy van értelme a BV-intézetek küzdelmes munkájának, van olyan, hogy valaki a sitt után újra hasznos tagja lesz ennek az erkölcsös társadalomnak; divatos kifejezéssel: sikerül integrálni.

Miért menő a debreceni vásárban szelfizni vele, most meg azt mondani, hogy az ő történetéből nem szabad filmet készíteni, mert bűnöző, s az is marad? Nem értem. Ez megbélyegzés és kollektív gyűlölet, nem pedig értelmes gondolkodás. (Mellesleg Antal Nimród filmjének nem az az üzenete, hogy legyél te is rabló, pusztán egy jó sztoriból vélhetőleg jó filmet kreált.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2017. november 26. 05:39
"Ez az ember 13 hosszú évet ült rács mögött. Tegyük hozzá: emberölésért sem gyakran osztogatnak ennyi büntetést" Igen 13 év az nagyon sok idő. Bár Amerikában ennyi bankrablást követően sokkal többet kapott volna. De ha figyelembevesszük, hogy orbánia 13 évet akar adni a nem gyilkos, nem bankrabló Budaházi Györgynek, akkor valóban gondok vannak a "jogrendszerrel"!
annamanna
2017. november 26. 01:53
Azért ez frankóbb https://www.youtube.com/watch?v=KzltGUmF8bw Közjogi személyek köszönték meg Kovács Zsolt elítélt munkáját Kovács Zsolt a Csillag Börtönben eltöltött évei alatt sajátította el a jogtudományt, hogy saját helyzetén javítani tudjon. Számos törvénymódosító javaslattal fordult a köztársasági elnöktől kezdve parlamenti képviselőkig, melyben rámutatott a Büntető Törvénykönyvvel kapcsolatos anomáliákra. Pár indítványát már elfogadták, míg a többi még várat magára, de Zsolt bizakodó, mert több közjogi személyiség küldött neki válaszlevelet, melyben örömmel fogadták munkáját, Ez pedig még inkább https://www.youtube.com/watch?v=nnLb8OIZj_Q Börtön után szabadon - Boros Lajos "Egy nagyon hosszú börtönbüntetésen vagyok túl, amit megérdemeltem... Különböző helyeken fegyveres rablásokat követtem el, amire egyáltalán nem vagyok büszke, de ezeket a dolgokat már nem tudom megmásítani. Isten olyan ember után is képes utána nyúlni, mint amilyen én vagyok, Isten nem mond le senkiről. Dicsérem Istent, amiért azon az 1994-es karácsonyon volt vele élő találkozásom... Ez nem egy fogfájás, hogy elmúljon. Ha az ember megtér Istenhez, akkor az Istennek van arra hatalma, hogy meg is tartsa ezen az úton. Aki az életével nincs megelégedve, bármilyen tekintetben, én azt tudom mondani, hogy van egy Isten, aki tud adni megelégedettséget. De csak Ő, senki más."
Harangláb
2017. november 25. 23:21
Az, hogy belőle népi hőst faragtak a nyomoronc bulvár sajtó bűne és nem az övé! Nem hős, de már nem is gazember, hanem normálisan él, és ez valóban nem kis dolog egy nagy bűnözőnél!
annamanna
2017. november 25. 01:12
Valószínűleg azért volt népszerű, mert sokan fantáziálhattak arról, amit ő meg is csinált. https://www.youtube.com/watch?v=71jGZoScPwE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!