De szeretnék én is, hejj, nem feminista lenni!

2017. november 29. 21:18

Hát hogy lehetnék én nem feminista, amikor a magyar politikában, parlamentben és a magyar cégek élén olyan fájdalmasan kevés nő van?

2017. november 29. 21:18
Fiala Borcsa
WMN

„Hogy is tarthatnánk ott, hogy ez már ne legyen téma, amikor azt hallom a menő beosztásban dolgozó, magasan kvalifikált barátnőimtől, hogy az üzleti találkozókon – ahol arányaiban nyolc férfira egy nő jut – velük nem fognak kezet, nekik nem mutatkoznak be, az ő véleményüket sokszor meg sem hallják, nemhogy végighallgatnák?! Amikor azt látom, hogy a tévében, rádióban a nők sok esetben nem többek, csupán díszek a férfi hajtókáján, a teremtés koronájának dekoratív, de lényegtelen kiegészítői? Egy vihogó hangocska, egy csinos mosoly, nem egyéb...

Hát hogy lehetnék én nem feminista, amikor a magyar politikában, parlamentben és a magyar cégek élén olyan fájdalmasan kevés nő van? Ha azt látom, hogy a döntési helyzetekben, a tárgyalóasztalnál, a lehetőségeknél olyan patentül szorosra zárnak azok a férfivállak, nehogy odaférkőzzön más is?

Szóval mondom, én szívesen leszek már nem feminista. De ha semmi nem változik érdemben, akkor tartok tőle, hogy 69 év elteltével még mindig ugyanezt kell majd szajkóznom.

Úgyhogy mi lenne, ha csavarnánk egyet a dolgon? Ne csak én legyek feminista. Ne csak mi, nők. Hanem a férfiak is legyenek azok bátran. Mindenki, akinek lánya van. Akinek nővére. Akinek felesége. Vagy akit anya szült. Mert ők, ha a szívük mélyére néznek, pontosan tudni fogják, hogy egy fikarcnyival sem érünk kevesebbet. Sőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krotak
2017. november 30. 14:59
A megfelelő összefüggésben kell nézni a dolgokat. Ha a férfi kézfogást kezdeményez, neveletlen. Volt, hogy a nő kezdeményezett, aztán kiderült, hogy nagy butaságot követett el. Támadt némi értetlenkedő zavar, szerencsére nem lett belőle diplomáciai bonyodalom.
Vestergaard
2017. november 30. 13:05
Tudod mit, Borcsa szívem, legyél inkább te is férfijogi aktivista! Olyan durva, hogy a munkahelyi balesetben elhunytak 94%-a férfi. Segíthetnél ezt 50%-re lenyomni. Fájdalmas nézni, hogy a felsőoktatásban 40%-ban vannak csak jelen a fiúk, itt harcolhatnál azért, hogy ez is 50%-ra legyen korrigálva, mondjuk a fiúkra vonatkozó, alacsonyabb ponthatárokkal. Olyan kevés nőt látni a csatornatisztítók, aszfaltozók, ipari alpinisták, hegesztők közt, ide is kvótával kéne megoldani a nemek közti egyenlőséget. Alig halt meg nő a fronton a történelem során, szóval harcolj kérlek azért, hogy most 3000 évig a nők legyenek, akik önként ragadnak puskát, ha ránk tör az ellenség. Segíts kérlek abban, hogy a férfiak ne csak nettó befizetői legyenek a nyugdíjrendszernek, tehát összesen legalább annyit kapjanak vissza a befizetéseikből, mint a nők. Harcolj kérlek a Férfiak40-program bevezetéséért! Köszönöm szépen
szekula
2017. november 30. 12:15
Imádom, hogy az egyenjogúságról mindig a vezető posztok jutnak eszükbe ezeknek, sosem a kétkezi munkák. Mintha a férfiak többsége vezető pozícióban volna... Ebből is látszik, hogy a harmadik generációs feminizmus a felső-középosztály unatkozó mihaszna leányainak és azok wannabe majmolóinak szabadidős aktivitása csupán, akik kizárólag presztízsállásokban képesek elképzelni magukat von haus aus/ahogy azt Móricka elképzeli.
Dénia
2017. november 30. 11:56
Szerintem meg ez az álprobléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!