A tömeghisztéria természetrajza

2017. november 27. 15:48

A Cecil-ügy jól jelzi napjaink szenzációéhes médiastratégiáját.

2017. november 27. 15:48
Balla Eszter
Válasz.hu

„Az olvasó talán emlékszik Cecilre, hiszen az oroszlán-király halála bejárta a világsajtót. A védett állatot egy amerikai orvvadász lőtte le 2015-ben Zimbabwéban. A média botrányt kiáltott, és akkora felháborodást keltett, hogy a fogorvos-vadász, Walter Palmer kénytelen volt rendőri védelmet kérni, mert háza előtt tüntetéseket szerveztek, és halálos fenyegetéseket kapott.

2017-ben trófeavadász áldozata lett Cecil fia is. De már senki sem figyelt oda. Hogy miért nem? Mert addigra új botrányon lovagolt a sajtó.

A Cecil-ügy jól jelzi napjaink szenzációéhes médiastratégiáját. Felkapnak egy ügyet – ami önmagában fontos lehet –, magas hőfokon tálalják, s a helyi esetet világméretű problémává dagasztják. Felkutatnak néhány bűnöst, akit a közvélemény halálra ítél. Aztán anélkül, hogy a problémát sikerülne megoldani, abbamarad a történet. Mert ma a figyelem rövid életű, újabb szenzáció után kell nézni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. november 27. 17:30
A tömeghisztéria természetrajza" Kedves Eszter ez nem tömeghisztéria természetrajza, hanem az uszítás természetrajza...érdekes módon amikor négerek kínoztak meg a fehéreket, akkor csitítottak a fordított esetben uszítók.
catalina9
2017. november 27. 17:28
Obama egy tróger volt, aki kiszolgálta a libsiket...
Megtalálta
2017. november 27. 16:33
"A probléma valós volt, de közel sem olyan sűrűn esett meg, mint a sajtó állította. A riportokból úgy tűnt, hogy a campuson minden lány áldozat, és minden fiú zaklató. Az egyetemeket rögtönítélő bíróságok felállítására kényszerítette az Obama-kormány." Nem, a probléma nem volt valós. Az egyetemi bulikkal kapcsolatba hozható nemi erőszakok aránya egyáltalán nem kiugró jelenség a szórakozóhelyekkel és az italozással összefüggésbe hozható nemi erőszakok tekintetében. Az egész arra volt jó, hogy a politika jogi, ítélkezési feladatokat és hatásköröket testáljon az egyetemekre, ami alapesetben büntetőjogi kategória, aminek a kezelése az igazságszolgáltatás rendszerének a feladata, nem az oktatásért. És nagyon veszélyes precedenst teremtett.
kiskutya
2017. november 27. 16:07
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!