Minden ukrán beszéljen ukránul

2017. október 15. 11:06

Ismerik a viccet? Ukrajna államiságáról tartottak konferenciát Ungváron. Ennyi a vicc…

2017. október 15. 11:06
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Ismerik a viccet? Ukrajna államiságáról tartottak konferenciát Ungváron. Ennyi a vicc… Nehéz megérteni, hogy egy ország, amelyet körülrajonganak, nagyon európai értelemben is, miért hirdet háborút saját polgárai ellen. Mert a Petro Porosenko elnök vezette Kijev ezt teszi. (...)

Most tényleg a kárpátaljai magyarokat kellett megtámadni? Ennyire futja? Az zavarja Porosenkót, hogy valaki az anyanyelvén beszél? Ő a sajátját hol tartja? Mert hát törve megy parlamenti felszólalásokban az az ukrán… Természetesen tudjuk: az üzletnek egy nyelve van, és azt nem akcentusban mérik. Undorító, szánalmasan kisszerű és felháborító, amit az ukrán kormányzat most Kárpátalján csinál. És amit a nagyszerű Brüsszel tűr, elnéz, sőt támogat. Mert Ukrajna privatizációja többet hoz a zsebbe, mint az »európai gondolat«. A népek egyenjogúsága, a szabad nyelvhasználat, a kisebbség védelme.

Brüsszel csak a saját másságát szereti. Ez még véletlenül sem szexuális, ez feltűnően politikai megjegyzés volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2017. október 16. 09:18
Érdekes, hogy mások nacionalizmusát, sovinizmusát nehezen viselitek, de a sajátot lelkesen hirdetitek. Ez éppen az oroszok nem éppen okos szívatására indult, mi csak járulékos veszteségként vagyunk érintettek, de persze a nyomásgyakorlás legharsányabb formájában toljuk Putyin szekerét. Meg kellene tanulnunk, hogy az ütköző államot óvjuk, mert ha kiesik mi leszünk a következő és az mindenfajta kellemetlenséggel jár, például Oroszország vagy a Szovjetunió minden szomszédja területet vesztett, a politikai befolyásukról sincsenek kedvező emlékeim.
rajgy
2017. október 16. 07:16
A legmocskosabb volt, amikor kikiáltották a határok sérthetetlenségét, és az önrendelkezőket: SZEPARATISTÁK-nak. A határoknak a külső ellenséggel szemben kell sérthetetlennek lenni és nem a kissebbség önrendelkezésével szemben. Egy normális népszavazást megakadályoztak TRIANON-ban. Akadályozzák Katalóniában is az önrendelkezést. Akadályozzák Kárpátalján és Székelyföldön is, Felvidéken és Délvidéken is. (Csak ha ezeknek a piszkos nagyhatalmaknak külön érdekeik vannak.)
=nessuno=
2017. október 15. 21:52
Minden magyar (is) beszéljen magyarul (is).
KötőDániell
2017. október 15. 18:26
Anno Magyarországot felszalámizták mert állitólag nem bíztosított elég jogot a kissebségeinek. Ezeknek meg tapsikolnak. Phű. Köpnöm kell!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!