A sajtószabadság egyik utolsó fontos bástyájánál dolgozunk

2017. október 25. 11:12

A Fidesz sok százezer embert kivon azok köréből, akiket kötelességük lenne tájékoztatni. Interjú.

2017. október 25. 11:12
Kálmán Olga
Magyar Nemzet

Szívesen jönnek a műsorba ezek a jobboldali értelmiségiek? Nincs valamiféle félelem részükről?

Volt egy komoly törésvonal ezen a téren: a CEU-ügy. Akkor a jobboldali, konzervatív holdudvar nagyon sok tagja azt mondta, hogy ha most nem szólal meg, akkor később már késő lesz. Ha arra gondol, hogy az államigazgatásban vagy a kormányhoz köthető bármilyen fontos állami szervnél, közpénzből működő intézménynél dolgozó emberek esetén van-e ilyen félelem, akkor azt kell mondanom, hogy van.

A kormánypárti politikus azért továbbra is hiánycikk…

Persze, a fideszes bojkott változatlanul tart. Erről továbbra is az a véleményem, hogy ilyen egész egyszerűen nincs. Ezt egyetlenegy országban sem tehetnék meg. A miniszterelnök és a televízió tulajdonosa haragudhat egymásra, de ehhez nekem semmi közöm nincs. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj az, hogy ehhez a nézőknek meg végképp semmi közük. Hogy egy kormányzó párt az állampolgárok halmazából egy eléggé nagy tömeget kiszakít, és azt mondja, hogy a Hír TV vagy a Magyar Nemzet nézőinek, olvasóinak nem adok tájékoztatást – ilyen nincs! A Hír TV nézői ugyanúgy adófizető polgárok, ők biztosítják a politikusok fizetését, és joguk van elvárni, hogy ezek a politikusok tájékoztassák őket. Nem egy három olvasóval rendelkező blog vagyunk. A Fidesz sok százezer embert kivon azok köréből, akiket kötelességük lenne tájékoztatni.

»Itt még lehet egyenesen kérdezni és kritizálni« – áll a műsora legújabb reklámplakátján. Máshol már nem lehet?

A sajtószabadság, a szólásszabadság egyik utolsó fontos bástyájánál dolgozunk. Két-három évvel ezelőtt ezt azért nem gondoltam volna.

Előttünk a választási időszak, amiből ön párat már végigcsinált újságíróként. Durvább most a kampány, mint régen volt?

Persze. Az ember nyilván nem a kampány durvaságát várja. Egy politikai újságírónak ez a négyévenként megadatott időszak a jutalomjáték. Várom, hogy elinduljon egy választási év hajrája, aminek kicsúcsosodása a választási műsor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. november 01. 11:44
Nekem erről az jött le,HOGY KEVESEN NÉZIK A HÍR-TV-T. Ezen egyáltalán nem csodálkozom!! Tömény ostobaságot józanul gondolkodó NEM NÉZ!!!!!!
makapaka2
2017. október 26. 17:38
Hányingert lehet kapni Kálmán Olgától.Vérkomcsi létére, amióta Simicskától jön a zsozsó, eljátsza a hívőt is. Nem különb nála Csintalan és Bella sem .Most már nem mumus nekik a Jobbik, a pénzforrásuk kedvenc pártja.
Petykabá
2017. október 26. 00:00
A demokrácia jó, de inkább Trump és Orbán szerelemgyerekét látnám fehér lovon lovagolni, minthogy egy olyan világban éljek, amiben agysejtek millióit egyetlen hangjával elpusztítani képes OLGA adja a "jó" oldalt.
catalina9
2017. október 25. 22:08
A sajtószabadság egyik utolsó fontos bástyájánál dolgozunk " mondja Bástyaelvtársnő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!