Aszad elnök megnyerte a szír polgárháborút

2017. szeptember 05. 17:20

Az Iszlám Államnak most már csak a méltatlan végvonaglás van hátra.

2017. szeptember 05. 17:20
Zsuppán András
Heti Válasz

„Az Iszlám Állam összeomlását az elemzők hónapok óta jósolják, de most már valóban folyamatban van. Mind Irakban, mind Szíriában gyors ütemben esik szét a terrorkalifátus a két reguláris hadsereg, illetve az észak felől támadó kurdok csapásai alatt. És az összeomlás eredményeként az elmúlt két hétben a szír hadsereg végre megközelíthette Deir el-Zórt.

Ma délután a hadsereg támadó elitalakulatai, a Tigrisek  elérték a város szélén lévő 137. Brigád Bázisát, ahol a védők frontvonala húzódott, és ezzel megtörték az ostromot. A következő hetekben várhatóan még komoly harcok lesznek, mire az egész város felszabadul, de az kizártnak látszik, hogy a hadi szerencse megforduljon.

Ez pedig azt is jelenti, hogy Basar al-Aszad elnök megnyerte a polgárháborút. Nem lesz többet az övé egész Szíria, mert északon egy jelentős terület végleg kivált az országból, de rendszere túlélte az öt évig tartó, véres konfliktust. Az Iszlám Államnak most már csak a méltatlan végvonaglás van hátra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. szeptember 06. 08:24
A helyzet azért picit bonyolultabb.
kaltran
2017. szeptember 06. 07:44
No azért nem kell annyira lelkendezni. Több hír is van arról, hogy egy új szarkupacban tömörülnek az IÁ katonái. Az anyag nem vész el, csak átalakul. A föladatuk csak annyi, hogy egy új számlaszámot kell nyitniuk ahová elsősorban az USA, másodsorban Szaud-Arábia átutalhat.
balbako_
2017. szeptember 06. 06:58
Ez nem szerepelt az amerikai forgatókönyvben, hogy Aszad ezt is túléli. (Gondolom már dolgoznak a "haladó, demokraták" azon hogy kinyírják. )
Pinter68
2017. szeptember 05. 23:09
"Az Iszlám Államnak most már csak a méltatlan végvonaglás van hátra." Majd lesz helyette más. Ahol nélkülözés, jogfosztottság és tudatlanság van, ott csak idő kérdése, hogy mikor jön létre egy újabb erő, ami kihasználja az emberek indulatait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!