Nincs hatmillió náci

2017. szeptember 27. 11:00

Öt-hat millió polgárt nem lehet lenácizni.

2017. szeptember 27. 11:00
Szőcs László
Magyar Idők

„A probléma az: ma már nem arról van szó, hogy mit mondott vagy nem mondott Alice Weidel, Alexander Gauland, Frauke Petry, Björn Höcke vagy bármely más AfD-politikus. A hétvégén véget ért a kampány. Ami számít: az az 5-6 millió AfD-szavazó, aki minden médiaellenszél dacára erre a bevándorlásellenes pártra adta a voksát. Igaz, a szavazófülke magányában tette: az előzetes felmérésekben még kevesebben mondták magukat AfD-szavazónak, mint amennyien a végelszámolásnál voltak, és a közvélemény-kutatók – természetesen merő véletlenségből – csak ennek a pártnak a támogatottságát becsülték jelentősen alá. (Ezt hívják rejtőzködésnek: a megkérdezettek egy része – a »nyílt társadalom« és a képviseleti demokrácia nagy dicsőségére – nem meri megmondani a kérdezőbiztosnak, hogy kit fog támogatni.)

Az AfD-re végül is 12,6 százaléknyian voksoltak, nagyjából 5,7 millióan, annyian tehát, amennyien Magyarországon az összes pártra leadják a szavazatukat egy választás alkalmával. A német politikának és médiának nem bűzölgő képződményként kellene kezelnie az AfD-t, hanem arra összpontosítania, hogyan lehetett mára ez a tömörülés Szászország legnagyobb, Türingia, Brandenburg, Szász-Anhalt és Mecklenburg–Elő-Pomeránia második legnagyobb pártja. Ezek mind az egykori NDK-hoz tartozó, úgynevezett új szövetségi tartományok.

De a nyugati területeken is sorra verekszi be magát az AfD a tartományi parlamentekbe. Azzal kellene tehát foglalkozniuk – levetve a politikai korrektség kényszerzubbonyát –, miért ilyen elégedetlenek a rá szavazó emberek. 5-6 millió polgárt nem lehet lenácizni. Aki ezt teszi, nemcsak saját magát teszi nevetségessé, de a probléma gyökerét sem fogja megérteni. Mert – ahogy ironikus versében a német Bertold Brecht utalt rá – a népet nem lehet leváltani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. szeptember 27. 18:16
Dehogynem lehet lenácizni 6 millió embert a nyolcvan millióból. A nácizók dicső elődje Rákosi Mátyás tízmillió fasisztával próbálta felépíteni a szocilizmust az ismert sikerrel.
Aerion
2017. szeptember 27. 17:23
Vadállatok ellen vadállatok kellenek. Vagy mindannyiunkat széttépnek.
GV0917
2017. szeptember 27. 16:11
Bélyeg.Billog.Bitó. Üzenetek továbbításakor egy darab papirosra írták fel, hogy a címzett mennyit fizet az információt hordozó tartalomért. Ezt ráragasztották a küldeményre. A nyomtatás elterjedésével ezeket táblaszám nyomatták.Hivatalossá- azaz a tartalom elküldésének bérmentesítésére szolgáló nyomatot. Ez volt a Stempli- azaz a posta által használt "postabélyegző "ami további információt hordozott. Annyi összeget írtak rá, amennyibe a posta hivatalos tarifája és üzleti szabályzata ezért előírt. A "bélyeg" eredeti jelentése nem a filatélia találmánya, hanem egyes emberekre, csoportokra vonatkozóan kiközösítést, súlyos büntetést ,lenézést,alázást, becstelenséget jelent. Leggyakrabban ezt szavakkal hozzák a társadalom tudomására. De hajdan ezt leírták- legtöbbször a bíróságokon, de minden esetre törvénykező intézményben .NOTA.(megjegyez-,ni) Megnótázták....Hivatalból üldözendő gazembernek neveztettek....Hogy mindenki által világos legyen- egy erre a célra kialakított jel, betű,szám, pecsét stb alakra formált billogvasat testére sütötték. A mai "billogvas értékű- "le nem mosható" verbális odaköpése valóban soha nem mosható le! Még ha valakit céda volta, vagy tolvajsága miatt akasztófa billogot kapott is, a patikában kapott savval, -lúggal eltávolíthatóak voltak. A "kulcsszavak "soha sem! Vigyázzatok OK NÉLKÜL fasisztázó. tolvajozó, korrupciózó, antiszemitázó maffiázó bolhafing életű mocskos szájúak, a kimondott ÁTOK- BILLOG-amit másra mondasz visszaszáll rátok és nemzetségetekre!
Aerion
2017. szeptember 27. 15:18
... Mert – ahogy ironikus versében a német Bertold Brecht utalt rá – a népet nem lehet leváltani ... De át lehet programozni az agyát. Demokratikusan. Etesd a disznót, és ha már jóllakott, megint etesd meg. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!