Kicselezik a jogot a Soros-szervezetek

2017. szeptember 04. 14:29

Eddig is fel kellett tüntetniük, milyen forrásokból származnak a bevételeik, ám ezek az adatok csak a legritkább esetben váltak közismertté.

2017. szeptember 04. 14:29
Nagy Áron
Magyar Idők

„Ismert, hogy a Soros támogatását élvező szervezetek által kritizált jogszabály előírja, hogy minden civil szervezet, amely legalább 7,2 millió forint támogatást kap külföldről, köteles magát regisztrálni a külföldről támogatott szervezetek nyilvántartásába, ugyanakkor honlapján és kiadványain is fel kell tüntetnie, hogy tevékenységét részben külföldről finanszírozzák.

A közhasznú szervezeteknek éves beszámolóikban eddig is fel kellett tüntetniük, milyen forrásokból származnak a bevételeik, ám ezek az adatok csak a legritkább esetben váltak közismertté, hiszen az emberek ritkán olvasgatnak gazdálkodási jelentéseket. Fontos megjegyezni, hogy a magánadományozóktól érkező pénzekkel viszont nem kellett tételesen elszámolni.

Az átláthatósági törvény ebben hozott igazán fájdalmas változást a hálózatra nézve, a jogszabály ugyanis, mint a nyílt levél megfogalmazói panaszolják, előírja, hogy az egyes »szervezeteknek az 500 000 forintot meghaladó, külföldről érkező adományok esetén a támogatók személyes adatait is közölniük kell az állammal, amely ezeket az adatokat nyilvánosságra hozza«. Talán éppen ezért a Soros-párti egyesületek, alapítványok egy része már a törvény elfogadásakor bejelentette, hogy bojkottot hirdet, s nem hajtja végre annak előírásait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. szeptember 05. 13:21
Áronka,a cöfös állami /!/százmilliókról tudsz valamit!?...
józan paraszti ész
2017. szeptember 04. 23:48
Közhasznú! Ezek???
madarasi.abel
2017. szeptember 04. 23:19
valaki lelőhetné már azt a jobberbotot, minden hülyeségre nyom legalább húsz likeot :)
madarasi.abel
2017. szeptember 04. 23:18
tényleg, a CEU-val mi a helyzet? Nagy a kuss, csak nem meghátráltak az agarak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!