Nemzetietlen együttműködés

2017. szeptember 22. 09:54

Ha van olyan ügy, amelynek valóban egyesítenie kellene a pártokat, a közvéleményt, mindenkit, az a határon túli magyarok kérdése, ami ugyanakkor egység helyett jobb és baloldal között már a rendszerváltás óta vita tárgyát képezi.

2017. szeptember 22. 09:54
Kovács Dániel
Demokrata

„Ha van olyan ügy, amelynek valóban egyesítenie kellene a pártokat, a közvéleményt, mindenkit, aki egy kicsit is komolyan gondolja a politizálást, vagy érdeklődik a magyar közélet iránt, az a határon túli magyarok kérdése, ami ugyanakkor egység helyett jobb és baloldal között már a rendszerváltás óta vita tárgyát képezi. 

 

Elég az elmúlt húsz év kormányzását végignézni, hogy nyilvánvaló legyen, ki miként vélekedik az elcsatolt országrészek magyarságáról: a jobboldali kormányokhoz köthető a magyar igazolvány, a kettős állampolgárság megadása, és a támogatás ezernyi módja, a baloldalhoz a státustörvény megfúrása, a Kovács-külügy nemtörődömsége, a kisebbségben élő magyarság cserben hagyása, és ha mindez nem lenne elég, a huszonötmillió románozás, és 2004 december 5-ének a gyalázata. 

Mindezek után aligha lehet komolyan venni azt a hirtelen jött ellenzéki összeborulást, amely a kárpátaljai magyarságot (is) sújtó ukrán nyelvtörvény –ezt a minap írta alá Andrij Parubij ukrán házelnök – miatt kerekedett. Bár szépen hangzik mindez, és lássuk be, az lenne a normális, ha ilyen esetekben csakugyan sikerülne a pártpolitikát meghaladni, mégis van némi abszurd abban, ahogy most a baloldali pártok tülekednek szimpátiájukat kinyilvánítani a kárpátaljai magyarok iránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. szeptember 22. 13:55
A Jobbik "nemzetibbnek" mondta magát mindenkinél - kiderült: a "nácik" nemzetietlenebbek még a libsiknél és a bolsiknál is...
Apáczai
2017. szeptember 22. 12:02
"a határon túli magyarok kérdése, ami ugyanakkor egység helyett jobb és baloldal között már a rendszerváltás óta vita tárgyát képezi. " Az SZDSZ és az MSZP kezdetektől ellenezte a magyar állampolgárság visszaadását, és azt mondták, hogy "nem a mi szavazóink". Ettől kezdve áll fenn ez az ellentét. A bal- és liberális pártok nemzetellenes felfogásában az elcsatolt területen élő magyarok románnak szerbnek, szlováknak számítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!