Levél Szél Bernadettnek jelölt-jelöltsége alkalmából

2017. szeptember 07. 00:24

Ne csak listavezetőkkel legyen tele a padlás, hanem legyen az Új Pólusnak a választók által komolyan vehető, valódi miniszterelnök-jelöltje is!

2017. szeptember 07. 00:24
Juhász Péter
Facebook

„Tisztelt Szél Bernadett, Kedves Detti!

Gratulálok, hogy miniszterelnökjelölt leszel!

Örülök, hogy már Karácsony Gergelyen kívül van még más is, akit el tudnék képzelni abban a székben, akinek a kormányra kerüléséért tudnánk dolgozni az Együttben is.

(...)

Bevallom, ezért kicsit meg is lepett, hogy egyúttal azt is bejelentetted, hogy Ron Werber lesz a kampánytanácsadód, mert hozzá sokunkat más emlékek fűznek. Medgyessy miniszterelnöki-, Mesterházy összefogás-kampánya, vagy akár a kettős állampolgárságról szóló népszavazás, amiket ő segített, számomra más üzenetet hordoznak, de remélem majd meggyőzöl döntésed helyességéről engem is.
Azonban ennél is fontosabb, hogy a választókat meg tudd győzni. Azokat, akik azt szeretnék, hogy miniszterlnök váljon valamelyikőtökből, ne csak jelölt maradjon. Ők pontosan értik, tudják, és ezért jelzik is sok fórumon, hogy ez nem fog menni csak egy párt támogatásával.

Én is elmondtam már több helyen, hogy van esély legyőzni Orbánt úgy, hogy ne is a 2010 előtti kultúra uralja az ország politikáját. Új Pólusként neveztem meg a formációt, amivel ez a helyzet előálítható. Meggyőződésem, hogy ha komolyan veszed, hogy miniszterelnök váljon belőled, és na csak a pártod listavezetőjét nevezzétek el miniszterelnök-jelöltnek, először erről kell beszélni. Erről kell beszélgetni Karácsony Gergellyel – aki már jelezte is nyitottságát, erről kell beszélni Fekete-Győr Andrással, hátha elérhető, hogy ők is higgyenek a kormányváltásban, és erről kell beszélni velem is. Ezért jelzem most is, hogy rendkívül nyitott vagyok rá.

Ha mindenképp nyilvánosan szeretnél erről beszélni, akár úgy is szívesen megvitatom veletek, bár szerintem a változást kívánók tömegét jobban érdekli a fehér füst felszállása, és a kihirdetett eredmény: hogyan tervezzük legyőzni Orbánt 2018-ban.

Ezért javaslom, hogy üljünk le minél hamarabb beszélni legalább a fent említett körben, hogy ne csak listavezetőkkel legyen tele a padlás, hanem legyen az Új Pólusnak a választók által komolyan vehető, valódi miniszterelnök-jelöltje is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2017. szeptember 07. 21:31
" legyen az Új Pólusnak a választók által komolyan vehető, valódi miniszterelnök-jelöltje is!" Legalább annyira lesz komolyan vehető, mintha Juhász Péter indulna a miniszterelnöki székért.
hátakkor
2017. szeptember 07. 15:16
Ahogy jönnek a választások, el kezd kapkodni Petya, hogy vele mi lesz. Új Pólus alatt az Együtt+Párbeszéd értendő? 2014-ben voltak Együtt, aztán szétmentek. Tehát keresi Petya meg Timi a helyét. Új Pólus :)
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 07. 13:43
Szánalmas kapaszkodás a húsos fazékhoz - szerintem Ron Werber nem fogja odaengedni. Ez a lúzer úgy elszúrná a kampányt, hogy azt már ő sem tudná helyre hozni.
tango47
2017. szeptember 07. 10:47
At Együtt magára maradt a fütyülőjével. Talán azt kellene jelölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!