Az új álom: Vona

2017. szeptember 29. 08:00

Amolyan belvárosi aszfalton kiszámolt balliberális politikai matek ez.

2017. szeptember 29. 08:00
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Nem értem azokat, akik meglepődnek rajta, hogy a pártpolitikába nyúlkáló liberális-balliberális értelmiség (mínusz Gerő András) most már egyre inkább Vonát akarja. Meglepő volna? Ugyan miért?

Amolyan belvárosi aszfalton kiszámolt balliberális politikai matek ez. Ha minden ellenzéki adatot összeadnak, kétségtelenül jobban fest a végösszeg, mintha Vonát kihagynák az oszlopsorból. Az előbbi alapján lehet már álmodozni, az utóbbira pillantva azonban aligha.

Márpedig álmodozni, azt most nagyon muszáj nekik. Évek hosszú sorának folyamatos, de mindvégig büszke politikai tehetségtelensége után jószerivel csupán ez maradt a ballibeknek. Hiszen az SZDSZ Kis Jánostól Retkes Attiláig ívelő pályája végleg megszakadt, az MSZP-ről pedig egyelőre nem tudni még, vajon a lejtő alján van-e már, avagy ez még csak a közepe.

Muszáj álmot szőni, mert a balliberális oldal 2010 óta szinte egyetlen fővel sem gazdagította szerény táborát, noha pártjai – spórákat megszégyenítő módon – példásan szaporodnak. Ha így folytatják, kínálati piacukon a pártkofák száma meg is haladhatja a vevőkét. Ha valaki netán megpróbálná kiszámolni, momentán hány bal- és balliberális kezdemény vitézkedik a pártpolitika porondján, tizenötnél bizonyára abbahagyja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. szeptember 30. 09:21
A magyar liberálisok számára nem Vona a fő ellenfél, hanem az MSZP-t foglalják el. Ez sikerült nekik, régi vágyuk teljesült. Az MSZP felső vezetői egytől-egyig liberálisok és azt tudjuk, hogy manapság egész Európában a liberálisok olyan messze állnak a baloldaltól, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől. (jaj, mit írtam, bocs)A liberálisok célja egy baloldal nélküli liberális ellenzék létrehozása 2018 után, aztán majd meglátják, mit tudnak tenni egy amerikaihoz hasonló kétosztatú liberális-konzervatív magyar parlamentben. Eddig látnak előre, de úgy tűnik, jól számítanak.
catalina9
2017. szeptember 29. 13:03
Az új álom: Vona" Nem álom, illetve ha az, akkor amerikai álom. A balosok körbenéztek a hazaáruló piacon és már csak a Jobbikot találták. A balos látványlibsik, köztük a legendás Heller Ágnes már jóváhagyta az új igazolást, de Vona sokat fog kérni. Látszólag önállóan fognak indulni, de csendes belső egyeztetések lesznek az egyéni jelöltek ügyében. Aztán ha esetleg a Fidesz kisebbségben marad, akkor Vona hajlandó lesz csatlakozni a balosokhoz, de csak azon az áron, hogy ő legyen a miniszterelnök. A balosok meg elfogadják. Ne feledjük: Csurka István: "AKI A JOBBIKRA AKAR SZAVAZNI, AZ TEGYE, DE TUDJON RÓLA, HOGY EZZEL AZ MSZP-T ÉS AZ SZDSZ-T TÁMOGATJA, UGYANIS A JOBBIK E KÉT PÁRT FANTOMSZERVEZETE." és a fantom életre kel....
dakotasámán
2017. szeptember 29. 12:38
"Márpedig álmodozni, azt most nagyon muszáj nekik. Évek hosszú sorának folyamatos, de mindvégig büszke politikai tehetségtelensége után jószerivel csupán ez maradt a ballibeknek." bélám, te aztán megmondod a magadét. bazmeg, cipőt sokan hordanak, télen szinte mindenki, de cipőt kevesen készítenek. ne azért jajgass, mert szorít a cipő, hanem mondd meg, mit kell tenni, hogy ne szorítson !
Mich
2017. szeptember 29. 12:29
Vagy: Az új libsi-bolsi reménység: a nácik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!