A sztrájk nem csak a dolgozók, hanem az egész társadalom ügye!

2017. szeptember 09. 15:56

Kapjuk össze magunkat: a sztrájk nem ellenünk, hanem értünk van.

2017. szeptember 09. 15:56
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Kettős Mérce

„De mi is történik valójában? Az állam fenntart egy forráshiányos rendszert, érthetetlen módon alulfinanszírozza a praxisokat, mégsem az államra dühös mindenki, hanem az ebben a rendszerben senyvedő fogorvosra. És amikor megkezdődik a sztrájk, kiadnak egy közleményt, hogy „a kormány a fogorvosok mellett áll” – és ennyivel letudják az egészet. Nagyon nem kell izgatniuk magukat, senki se fog dühösen a minisztérium elé vonulni, hogy a fogorvosok melletti kiállásával tüntessen.

Ugyanígy hiteltelenítették el a demonstráló mentősöket, alázzák a pedagógusokat (borotválatlan kockásingesek, mi?), nem hallgatják meg az önkormányzati dolgozókat, leépítik a vasutasokat. Hogy a szolgáltatások minősége azért alacsony színvonalú, mert nem elegendő forrást biztosítanak számukra a költségvetésből? Idáig már nem jut el a gondolat (és az indulat).

A Fidesz világában így működik ez. És valójában azért tehetik meg, mert valóban nincs társadalmi támogatottsága a sztrájkoknak. Nem mozdulnak együtt a különböző állami szektorok, nem állnak melléjük szolidaritásból tömegek. A magyar társadalom bosszankodik, de haragja rossz irányba csatornázódik. Viszont amíg ez így van, addig a dolgozók hiába állnak ki magukért, sok jóra nem számíthatnak. És amíg ők vesztenek, addig vesztünk mi mindannyian, a magyar társadalom veszít a magyar állammal szemben. Márpedig mindannyiunk érdeke az, hogy ez megváltozzon. Kapjuk össze magunkat: a sztrájk nem ellenünk, hanem értünk van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. szeptember 11. 11:30
A felező nyugdíjreformotok és a 22.000 milliárd adósságotok is értünk volt. A kurvaanyád meg érted. érted?
Lolka-Bolka
2017. szeptember 10. 13:36
budos NACI kurva vagy te lis buzi libsi KURVA
puszika
2017. szeptember 10. 11:55
Nórika!! Először is próbáljon meg némi szakszervezeti gyakorlatot szerezni! Úgy tíz év után aztán előjöhet a farbával. Majd látni és tapasztalni fogja,bizony a gatyaváltás óta szép számmal volt olyan sztrájk ami bizony ellenünk volt.Pusztán néhány párt piszkos érdekeit volt hivatott szolgálni. Ebben a tekintetben amíg a fenekén van a tojáshéj jobb lenne ha kussolna!! Amúgy meg puszilja meg Jámbor elvtársát is mert ő legalább annyira el van tévedve mint ön.A tudatlanság nagy betegség!!
Tesze Tosza
2017. szeptember 10. 10:04
A hölgy is tudja hogy egynyugodt kiegyensúlyozott értékalapú társadalomban egy nulla marad, ezért a zavarkeltésben érdekelt, hátha akkor neki is teremhet babér. Vannak még jópáram a hozzá hasonlókból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!