A jobb módúak dilemmája 2018-ban

2017. szeptember 29. 09:25

Vagy Orbán megy és vele az alacsony adóteher, vagy marad a pénz a zsebben, de akkor marad Orbán is.

2017. szeptember 29. 09:25
Büttl Ferenc
Kettős Mérce

„A dilemma a következő: a magasabb jövedelműek, többé-kevésbé vagyonosnak tekinthetők egy része lelkében és szívében baloldali (legalábbis szociálisan érzékeny), de a zsebét tekintve konzervatív (liberális). Másképpen megfogalmazva: utálja az Orbán-rendszert, gyűlöli a NER-t, sóhajt és félreköp, mert »ezek« azt hiszik, hogy nekik mindent szabad.

Reméli, hogy eltakarodnak, a fejükre dől, de minimum jön »valaki«, aki leváltja és újra normális világban élhetünk. Hát jöjjön már egy normális párt, amire szavazni lehetne végre! De adót ne akarjon emelni az a párt. A rendszer nem jó, de a 15%-os SZJA és az osztalék 15%-os kulcsos adózása az jó. Hogy nincs vagyonadó, és hogy három gyerekkel gyakorlatilag nem fizetünk (mi magasabb jövedelműek) SZJA-t, az is jó. Ja, és a CSOK is jó (nekünk). Szóval jó lenne, ha Orbán eltakarodna végre, de a 15%-os SZJA maradjon.

Nos, ez igen nehéz helyzet! Meglátásom szerint vagy Orbán megy és vele az alacsony adóteher, vagy marad a pénz a zsebben, de akkor marad Orbán is. A magasabb jövedelmű, vagyonosabb polgároknak, ha kétfelé húzza őket a szívük és a zsebük, akkor legkésőbb 2018-ban el kell dönteniük (nem könnyű), hogy a szívükre, vagy a zsebükre hallgatva szavazzanak. Ez valódi dilemma a számukra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2017. október 01. 00:29
Szóval ebből a "nagyon okos" cikkből az derült ki, hogy Orbánnal az a nagy baj, hogy Orbánnak hívják!!! Egy biztos: nagy az Isten állatkertje!
balsors
2017. szeptember 30. 12:57
Az adórendszer és a tudás alapú társadalom üti egymást. Vagy megfizetjük a jól képzett embereket vagy megadóztatjuk. A kettő együtt nem megy. Nem gondolom, hogy a külföldre ment orvosok rohanni fognak haza, ha megtudják, hogy 15% helyett 36%-al lehet adózni.
tango47
2017. szeptember 29. 22:12
"Reméli, hogy eltakarodnak, a fejükre dől, de minimum jön »valaki«, aki leváltja és újra normális világban élhetünk. " Szerintem ez az ember sem gondolja, hogy a nép terrorizálása és az ország csődbe vitele volt a normális világ. Tényleg azt hiszik, hogy mindenki amnéziás?
Mich
2017. szeptember 29. 13:33
A Kettős Bérenc aggódik a libsibolsinácik dilemmája miatt: emelnék az adókat (és egyből el is lopnák a nagyját), de ezen is buknának - már a választáson...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!